Gorjelo arheološko nalazište iznad Kaptola:¨Kazna za izazivanje požara može biti i zatvorska¨

požar
(FOTO: Lidija Galić)

02.04.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 4506

Požar iznad Kaptola na poljoprivrednom zemljištu buknuo je sinoć na lokaciji prema jezeru Bistra.

- Dobili smo dojavu oko 19.40 sati. Gorila je niska trava, po mom mišljenju netko je palio lozu u vinogradu. Na teren su izašla dva vatrogasna vozila te 10 pripadnika DVD - a Kaptol i jedan pripadnik Javne vatrogasne postrojbe - izjavio je za 034portal Josip Svoboda, zapovjednik DVD - a Kaptol.

Kaže kako je problem to što je jedan dio gorišta arheološko nalazište koje je bilo ograđeno pa ne zna točno kolika je šteta što se tiče nalazišta.


- Apelirao bih na sve koji se odluče na takve postupke da provedu preventivne mjere, izostave mogućnost proširenja i uklone gorivo sredstvo s puta vatre. Najbolje bi bilo da obavijeste najbližu vatrogasnu postrojbu - kazao je Svoboda.


Kazna za prouzrokovanje požara iz nehaja je od 2 do 15 tisuća kuna, a za namjerno je predviđena i kazna zatvora. Jedan radni sat vatrogasnog vozila na terenu je 400 kuna, u ovom slučaju, račun plaćaju porezni obveznici općine Kaptol.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI