Novi uspjeh: Požežanin Ludvig noseći broj 123 u Anconi bacio kuglu za europsko srebro

Damir Ludvig stoji skroz lijevo
(FOTO: Iz priv. kolekcije D. Ludvig)

02.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5171

Član Atletskog kluba Požega Damir Ludvig osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na europskom dvoranskom prvenstvu za veterane u Anconi. Postigao je i svoj osobni rekord bacivši kuglu 13,64 metra. Prvenstvo se održava do sutra, a počelo je 29. ožujka.

- Nastupilo je oko 7500 atletičara iz cijele Europe tako da je i konkurencija bila izuzetno jaka, a i trajanje prvenstva je šest dana što je i malo kraće od uobičajenih 7 do 8 dana. Satnica je malo kasnila tako da je i bacanje kugle za moju kategoriju počelo u 22 sata kad je nakon cijelog dana potrebno imati snage za natjecanje.







Odmah sljedeće jutro je bilo i bacanje diska gdje sam izborio ulazak u finale i 7. mjesto, a posljedice kasnonoćnog bacanja kugle su se osjetile na bacanju diska - ispričao nam je Damir Ludvig.

- Malo je nedostajalo da se na proglašenju čuje "Lijepa naša", ali nadam se da je i to blizu. Odmah sam primijetio i startni broj 123 koji je bio i dodatna motivacija kad sam ga stavio na majicu - oduševljen je srebrni Požežanin.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI