Motociklisti mogu još danas obaviti besplatan tehnički pregled svog motora

Dan motora
(FOTO: Mario Nakić)

02.04.2016. | V.B.
Pregleda: 2297

Još danas u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila traje akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala.

- Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila. Cilj ove dragovoljne akcije preventivno-sigurnosnog karaktera je potaknuti vozače motocikala i mopeda na ispravno i pravovremeno razmišljanje o tehničkoj ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, ne bi li se izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću. Stoga će se vozačima pružati savjetodavna pomoć oko uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima, odnosno nikakve se represivne mjere neće primjenjivati - poručuju iz PU požeško-slavonske.

Pregled je besplatan, no on ne zamjenjuje redovni tehnički pregled za produženje trajanja prometne dozvole.


Za vrijeme trajanja akcije policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI