Licenciranje pastuha: Svi su prošli na ocjenjivanju što je dobar znak i pokazatelj za daljnji uzgoj i rad

Licenciranje pastuha u Mihaljevcima
(FOTO: Mladen Mirković)

30.03.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 6513

Konjogojska udruga Valis Aurea u Mihaljevcima je organizirala licenciranje pastuha za ovu pripusnu sezonu.

- Danas imamo licenciranje pastuha hrvatskog hladnokrvnjaka konjogojske udruge Valis Aurea. Većinom je revizija starijih pastuha, imamo jednog mladog pastuha ove godine, ali sljedeće se nadam da će biti tri, četiri. Licenciranje se radi svake godine radi pripusne sezone - rekao nam je predsjednik udruge Damir Pavković.









Licenciranje i ocjenjivanje radi tročlana komisija Središnjeg saveza udruge uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka.

Svaki pastuh koji ide na ocjenjivanje mora imati svoju domovnicu i rodovnik. Ocjenjivanje se sastoji od mjerenja kopita, prsa, visine, glave, vrata. Da bi pastuh pristupio ocjenjivanju on mora biti star najmanje tri godine.

- Danas se tu odvija odabir pastuha za iduću pripusnu sezonu. Udruga svake godine ima sve bolja grla. Svi su prošli na ocjenjivanju što je dobar znak i pokazatelj za daljnji uzgoj i rad - rekao nam je predsjednik središnjeg saveza Mirko Majsec.







Članovi udruge koji su dovezli svoje pastuhe su:  Kuba Marko iz Jakšića, Zvonimir Jurković iz Kutjeva, Branko Milosavljević, Željko Adžić iz Mihaljevaca, Ivan Rončević iz Velike, Antun Samardžija iz Biškupaca, Jozo Sabljak iz Šumetlice , Perica Terzić iz Velike i Željko Božić iz Poljanske.

Željko Adžić je potpredsjednik konjogojske udruge Valis Aurea i sudjelovao je s dva pastuha na licencianju, a oba su dobili pozitivne ocjene i licencu za ovu pripusnu sezonu.







- U štali imam četiri čistokrvna hladnokrvnjaka od toga dva pastuha, jednu kobilu i jedno ždrijebe.Već duže godina sudjelujem na ovom ocjenjivanju, ali danas imam jednog mladog pastuha Sokola koji je prvi puta na ocjenjivanu i Veselina koji je već sudjelovao - rekao nam je Željko Adžić.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI