Požeška bolnica: Na novim internetskim stranicama naručite se i otkažite pregled

Početna stranica OŽB Požega
(FOTO: 034portal/SS)

29.03.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6139

Svi oni kojima su potrebne ili koriste usluge Opće županijske bolnice Požega odnedavno se mogu kavalitetno informirati o njenom radu i uslugama na obnovljenim internetskim stranicama. Pored "često postavljanih pitanja" posjetitelji se mogu informirati o radnim vremenim ambulanti, vremenima posjeta te svakom odjelu bolnice. Dostupan je i popis liječnika i sestara te njihovi kontakati.

Stranica funkcionira i kao digitalni servis pa je tako moguće naručiti i otkazati pregled, pogledati važne obavijesti, natječaje za zaposlenje i nabavu, pročitati razne upute (za rodilje, djecu, savjete za prehranu itd.), provjeriti liste čekanja te pregledati razne odluke i slično, kazao nam je voditelj Odjela za medicinsku informatiku Opće županijske bolnice Požega Vjeran Perinović.







- Stranice smo nedavno prebacili na novi sustav i sada nastojimo staviti na njih što više korisnih informacija. Pacijenti se sada mogu naručiti na pregled online, a tako ga i otkazati. To je iznimno bitno jer prema istraživanju HZZO-a 20 posto termina ostane neiskorišteno zbog nedolasaka na zakazani pregled - rekao je Vjeran Perinović.

Požeška je bolnica među prvima uvela i sustav eNovorođenče.
- Pilot projekt eNovorođenče je krenuo prošle godine u Općoj bolnici Karlovac, požeška bolnica se priključila među prvima u Hrvatskoj te od 1.1.2016. šaljemo sve prijave poroda elektronski. U projekt su uključeni HZZO, HZJZ, ordinacije pedijatara i liječnika opće obiteljske medicine primarne zdravstvene zaštite, informatički sustavi bolnica te matični ured i sustav eGrađani. Neki od ciljeva projekta su da se smanji papirologija, osigura točnost podataka te da dijete odmah dobije MBO. Ujedno je ovo i prvi preduvjet da roditelji u budućnosti neće morati ići osobno u Matični ured - pojasnio je Perinović.

Posjetite internetske stranice OŽB Požega i sami se uvjerite u njihovu informativnost.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI