11-godišnja Požežanka Hana Ledić na europskom postolju; druga je twirlingašica u Europi

Hana Ledić
(FOTO: Iz priv. kolekcije H. Ledić)

29.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 5321

Hana Ledić druga je najbolja twirlingašica u Europi. Ovu je prestižnu titulu osvojila na Europskom prvenstvu održanom u talijanskom Lignanu kao dio Hrvatske reprezentacije.

- Sudjelovali smo u tri kategorije. Već sam ulazak u finale među 25 natjecatelja  bio je uspjeh za našu jedanaest godina staru djevojčicu. Samo finale u nedjelju bilo je posebno uzbuđenje jer je odlično odradila svoju koreografiju, iako su suci bili skloniji francuskoj natjecateljici - rekla nam je Marina Mihelčić, voditeljica Twirling kluba Požega.

Sljedeće godine natjecanje je u Poreču, a požeške natjecateljice se nadaju da će i tada slušati hrvatsku himnu.






- Preuzeli smo Europsku zastavu i sad se veselimo ponovo u Hrvatskoj pokazati što je twirling. Naše natjecatelje ove godine još čeka odlazak na Europsko prvenstvo u Francusku te svjetsko u Švedsku. Ponosni smo što upornim treniranjem naši mladi kao dio HOO obitelji imaju plaćeni odlazak, na ovakva natjecanja. Hvala na podršci Športskom savezu, koji nam je ustupio kombi, kako bi financijski mogli pokriti naša natjecanja - dodala je.

Istovremeno se u Lignanu održavao i Svjetski kup u plesu, organiziran od talijanske plesne asocijacije i potpomognut Talijanskom vladom.

- Po prvi puta bili smo sudionici ovog plesnog natjecanja, a i tu nas je predstavila Hana Ledić s koreografijom Spanish Rose s kojom je već proslavljena u Hrvatskoj na natjecanju u Zagrebu gdje je osvojila prvo mjesto i ušla na Gala night. Na natjecanju je osvojila drugo mjesto i 150 eura nagrade od talijanske Vlade. Lijep uspjeh i ponos našega studija - kaže Marina Mihelčić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI