Donirala Općina: Jakšićki učenici informatiku će učiti na 15 novih računala

Primopredaja donacije
(FOTO: Mladen Mirković)

23.03.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3076

Osnovna škola Mladost iz Jakšića dobila 15 novih računala i dva nova monitora. Sredstva za kupnju financirala je Općina Jakšić.

- Svake godine u suradnji s Općinom Jakšić pokušavamo nešto novo omogućiti školi i modernizirati ju. Tako smo se i sada uspjeli organizirati oko kupnje novih računala i monitora. Općina koliko može nas financijski prati, tako već dvije godine nam plaća predškolu, a ove godine smo u dogovoru s načelnikom odlučili da bi krenuli u obnovu našeg informatičkog kabineta budući da su kompjutori bili stari po 15 godina pa je bilo nužno da idemo u obnovu.

Radi se o 15 novih računala i dva monitora u iznosu oko 30 tisuća kuna. Računala imaju operativni sustav Windows 10 koji će biti originalni jer mi kao škola imamo pravo na besplatni operativni sustav. Nismo težili nečemu posebnome nego standardnim uvjetima i programima koji bi zadovoljili učenike. Informatika je izborni predmet koji se uvodi od petoga razreda, a pohađa ju 200 učenika -­ rekao je ravnatelj jakšićke škole Boško Obradović







- Niz godina pratimo školu i nastojali smo omogućiti što kvalitetnije izvođenje nastave. Poznavajući situaciju imali smo ponuda za kupnju i doniranje polovnih kompjutora. Razmišljanje me vodilo, u razgovoru s ravnateljem, da je glupo da su u školi kompjutori stari 15 godina. Kako kao Općina imamo taj dio sredstava za pomoć školi, odlučili smo se da ga usmjerimo za kupnju novih računala. Prikupili smo ponude i odlučili se za najprihvatljiviju jednog trgovačkog centra iz Požege gdje nam je i dobavljač izašao u susret te spustio cijenu.

Gledajući reportaže iz Europe vidimo kako su dobro opremljene njihove osnovne škole, a početak svakog djeteta, ono što je nama bilo da što prije počnemo pisati, sada je svakom osnovnoškolskom djetetu da iz škole izađe informatički obrazovan jer bez toga u budućnosti nema napretka niti prosperiteta - rekao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI