Lovci u suradnji s policijom izradili prvi priručnik u RH sa svim informacijama o lovstvu

Lovci i policajci na predavanju
(FOTO: Ivan Vlahović)

23.03.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 3575

Održano je završno predavanje u suradnji Lovačkog saveza županije i Policijske uprave na temu "Sigurnost u lovu". Radi se o obostranoj razmjeni predavanja kroz praćenje zakonske regulative o lovu, tj. što svaki lovac mora imati kod sebe u lovu i oko lova.

- Izradili smo jedan mali priručnik koji je kao takav prvi u Republici Hrvatskoj, a sadrži podatke o svoj potrebitoj dokumentaciji o lovu i kontakte osoba iz izvršnog odbora Lovačkoga saveza kako bi se u nekim neplaniranim novonastalim okolnostima moglo tumačiti problematiku. Mi prema Policijskoj upravi redovito ažuriramo podatke o odgovornim osobama u lovačkim društvima kako bi postupanje bilo što jednostavnije - rekao je predsjednik lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović.

- Projekt je zamišljen u četiri segmenta: Sigurnost pri rukovanju vatrenim oružjem, sigurnost i prevencija u lovištima na smanjenju samoozljeđivanja, sprečavanje protuzakonitog lova te edukacija policijskih službenika, odnosno, podizanje razine znanja u propisima o lovstvu. Educirali smo oko 150 policijskih službenika oko detektiranja protuzakonitog lova te propisa i dokumentacije koje lovci moraju imati kod sebe u lovu i nakon lova. Statistički pokazatelji govore da smo u zadnje dvije godine, od kada provodimo ovaj projekt, zabilježili dva protuzakonita lova dok je prije godišnje bilo tri, a smanjuje se i broj samoozljeđivanja. Završetkom ovoga projekta ne završava naša suradnja već se unaprjeđuje - izjavio je zamjenik načelnika PU požeško-slavonske Zoran Jušić.


Kao potvrdu o dobroj suradnji predsjednik lovačkog saveza županije Zdravko Vujnović uručio je Policijskoj upravi brončanu medalju saveza.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI