Domagoj Pereglin ostvario državni rekord i najbolji rezultat na svijetu u gađanju samostrelom

Natjecatelji na liniji pucanja
(FOTO: GSD Požega 1871)

21.03.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 2688

Domagoj Pereglin iz Streljačkog društva Dubrava 1094 postao je državni prvak na jučer održanom državnom prvenstvu u samostrelu u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Domagoj je postavio državni rekord s rezultatom 1200 od 1200 krugova. Taj rezultat je za tri kruga bolji od trenutačnog svjetskog rekorda, ali kako nije napravljen na svjetskom prvenstvu, ne računa se kao svjetski već samo kao državni iako je to najbolji rezultat na svijetu u dvorani.

- Bavim se streljaštvom 14 godina, samostrelom 11 godina. Ništa posebno ne mogu reći, krenuo sam pucati, jednostavno je išlo. Nekad vam ide što god da napravite, tako i sa bilo čim drugim. Krenuo sam lagano, vidio ide centar za centrom, pokušat ću i tako je i bilo. 120 hitaca, 120 u centar - izjavio je Pereglin.

Domagoj uz streljaštvo studira Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.


- Ovaj rezultat je zapisan kao državni rekord i moje ime kraj njega. To se ne može nadmašiti jer je to maksimalni broj krugova koji se uopće u samostrelu može pogoditi - zaključio je Pereglin.


Na natjecanju je nastupilo 18 streljaša. Drugi u muškoj konkurenciji je bio Domagojev momčadski kolega Marijan Kajfeš s 1197 pogođenih krugova, dok je treći bio Željko Tijan. Naš Zoran Špoler završio je na četvrtom mjestu s 1170 krugova.

U ženskoj konkurenciji državnom prvakinjom postala je Valentina Pereglin iz SD Dubrava 1094, druga je Nikolina Krivanek, također iz SD Dubrava 1094, a treća je bila Požeženka Maja Grdiša.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI