Internet nasilje: 71 posto djece sakriva sadržaj s interneta pred roditeljima

Predavanje u Tehničkoj školi
(FOTO: PU požeško-slavonska)

18.03.2016. | Lidija Galić/PU požeško-slavonska
Pregleda: 2271

U Tehničkoj školi u Požegi, policijski službenici linije prevencije osječke i požeške Policijske uprave, Darko Čorković i Krunoslav Kokić održali su edukaciju za učenike o online nasilju, u suradnji s koordinatorom za podršku i informiranje Centra za sigurniji Internet Borisom Radanovićem.

Statistika pokazuje da 49 posto roditelja vjeruje da im djeca govore sve o svojem online ponašanju, da 71 posto djece sakriva sadržaj s interneta pred roditeljima te da 50 posto djece ne zna kome se obratiti za savjet zbog online problema.
Ti i mnogi drugi pokazatelji jasno usmjeravaju preventivne aktivnosti policije na suradnju s drugim institucijama te pojačano educiranje mladih o problemima negativnog utjecaja internetskih sadržaja.




- Između ostalog bilo je govora o prepoznavanju novih oblika zlostavljanja i nasilja, osobito putem interneta što je također ukazalo na potrebu poduzimanja preventivnih aktivnosti, a spominjanje Luke Ritza i njegove nesretne sudbine dodatno je zainteresiralo prisutne učenike. Osim o zakonskoj regulativi govorilo se i o "zlouporabama intime", radu Centra za Sigurniji Internet, te aplikaciji Red Button, čija se poveznica nalazi i na stranici PU požeško-slavonske te pomoću koje se može prijaviti sadržaj na internetu za koji se sumnja da je nezakonit i da se odnosi na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece - navodi se na internetskim stranicama PU požeško-slavonske.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI