Urušava im se kuća: ¨Bojimo se živjeti ovdje i od straha ne možemo ni spavati ¨

Stjepan Volama
(FOTO: Tomislav Milanović)

18.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 16297

Stjepan i Alojzija Volama su umirovljenici koji žive u Eminovcima u kući koja je opasna po život. Zidovi pucaju, ruši se krov, a nemaju ni unutarnji WC. Imaju jako male mirovine i kredit koji su morali podići za liječenje.



- Supruga je prije četiri godine imala moždani udar i cijela lijeva strana tijela joj je oduzeta tako da su nam hitno trebali novci za njezino liječenje. Urušava nam se krov, od vlage pucaju zidovi i strah nas je živjeti ovdje – priča nam Stjepan pokazujući na koji sve način pokušava učvrstiti kuću od rušenja.









Pod krov stavlja željezne stupove, prozorske šupljine povezuje sajlama, nuždu obavljaju u poljskom WC-u i uvjeti za život su im jako teški.



- Prošle godine ovdje je bio jedan građevinar iz Slavonskog Broda i tražio je deset tisuća eura za obnovu kuće. Rekao je da ne bi smjeli živjeti ovdje. Kad malo jači vjetar puhne sve se može srušiti i ovo je opasno po život. Ne možemo čak ni spavati od konstantnog straha, ali nemamo drugo mjesto za život niti ikoga da nam pomogne – priča nam Stjepan. 



Stjepan se obratio za pomoć Općini Jakšić i Požeško-slavonskoj županiji, ali rekli su mu da oni nisu pod njihovom nadležnosti. U mirovini je od 1979. godine jer je dvije godine ranije imao tešku prometnu nesreću od koje je postao 70-postotni invalid. U kući u Eminovcima žive od 1986. godine.



- Ne bi htjeli ići iz ove kuće, ali možda ćemo ju morati napustiti. Supruga je bolesna i često moramo zvati hitnu pomoć, bolnica je blizu, na dobroj smo lokaciji, ali ne želimo umrijeti ovdje. Gdje ćemo ići, ne znamo i bespomoćni smo. Molimo nekog za pomoć – rekao je Stjepan.





Svi koji misle da na neki način mogu pomoći, ili način na koji se kuća može renovirati, ovo je Stjepanov kontakt broj: 091 903 7894.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI