Upravljanje OPG-om: Poljoprivredni proizvođači nisu u potpunosti zaštićeni zakonom

Dinko Špoljarić
(FOTO: Tomislav Milanović)

17.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3256

U sklopu projekta "Rural etno gastro" na Veleučilištu u Požegi održano je niz predavanja u funkciji održivog razvoja. Jedno od njih na temu "Upravljanje OPG-om" danas je održao član Udruge vinara i vinogradara "Veteri Castra" Dinko Špoljarić iz Vetova. On je vlasnik OPG-a 18 godina i došao je studentima prenijeti svoja iskustva.



- Iskustava ima i dobrih i jako gorkih. Još uvijek nam jako nedostaje znanja i kapitala u poljoprivredi. Sudeći po broju studenata na smjeru voćar-vinar-vinogradar postoji interes za te djelatnosti među mladima. Koliko će se njih odlučiti na otvaranje OPG-a ovisi o gospodarskom zamahu u okruženju, a prije svega o zakonodavnoj infrastrukturi koju je država postavila tek u povoje – rekao je  Dinko Špoljarić.


Kaže kako poljoprivredni proizvođači nemaju zakonsku regulativu prema kojoj bi bili zaštićeni i ravnopravni. Uz sve to kaže i da su izvrnuti malverzacijama kupaca i da je jako teško naplatiti prodani proizvod.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI