Učenici trčanjem poručili: Želimo što kvalitetniji život prijateljima s Down sindromom

Utrka "Medaljica Cesarica"
(FOTO: Tomislav Milanović)

15.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6703

"Prijatelj i ja odlučili smo ovo otrčati kako treba i istrčali smo utrku za nešto manje od četiri minute. Ovakve akcije su hvalevrijedne i želimo svim učenicima puno zdravlja i veselja, a djeci s Down sindromom da im život bude što kvalitetniji", rekli su David Sigurnjak učenik Katoličke i Vedran Jambrešić s OŠ Dobriše Cesarića, pobjednici dobrovoljne utrke "Medaljica Cesarica".



40-tak djece iz sve četiri požeške osnovne škole sudjelovalo je u dobrovoljnoj utrci "Medaljica Cesarica"s ciljem podizanja svijesti u lokalnoj zajednici o potrebama osoba s Down sindromom te potaći daljnje uključivanje djece s kognitivnim i drugim teškoćama u redovne škole. Trčali su od OŠ Antuna Kanižlića do OŠ Dobriše Cesarića. Davidu i Vedranu ova kratka dionica nije predstavljala problem jer treniraju nogomet u NK Slavoniji.





- Ideja za utrku mi je došla kad sam bila oduševljena slikovnicom o "Šimi" učenici naše škole s Down sindromom. To me potaknulo da razveselimo naše prijatelje s problemima i da se sve škole udruže i sprijatelje. Priča o "Medaljici Cesarici" će se nastaviti i pozdravljam sve koji su se odazvali i pomogli ovom projektu – rekla je inicijatorica utrke, učenica OŠ Dobriše Cesarića, Lucija Kovač.



- Potrebe učenika s poteškoćama i s Down sindromom jednake su kao i kod svih ostalih. Medaljica Cesarica je nešto novo i želimo da to bude još jedna od stvari po kojoj je naša škola prepoznatljiva. U tome nam je pomogao bivši učenik Matko Ugrin koji je izradio model medaljice. Hvala svima na odazivu i svi ste danas pobjednici – rekla je ravnateljica OŠ Dobriše Cesarića, Zvjezdana Krip.







Pogledajte fotogaleriju s današnje utrke Medaljica Cesarica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI