Uništena mini knjižnica: ¨Materijalna šteta je zanemariva u odnosu na poruku koju dobivamo¨

Mini knjižnica u Babinom viru je uništena
(FOTO: Facebook GKPZ)

14.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6487

Ružan prizor iznenadio je jutros djelatnike Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. U Babinom viru ih je dočekala potpuno uništena kućica Mini knjižnice.







Osim srušene kućice uokolo su razbacani listovi poderanih knjiga.
- Materijalna šteta koja je počinjena zanemariva je u odnosu na poruku koju možemo dobiti kad se probudimo u ponedjeljak ujutro, nakon vikenda, i zateknemo ovako nešto. To znači da postoje pojedinci koji ne prepoznavaju vrijednost ove akcije i kojima je bezvrijedna knjiga, čitanje i takav oblik kulturnog uzdizanja. To smatram općim društvenim problemom - kaže ravnateljica.







- Mnogi su nam, kad smo otvarali mini-knjižnice, govorili da to neće dugo izdržati. Bili smo uvjereni da se ne trebamo bojati i kako trebamo pokazati da je potrebno raditi ovakve akcije. Zbog toga sam razočarana i neugodno iznenađena. Ipak sam mislila da postoji određena razina svijesti kod ljudi - kaže na kraju ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović.

O svemu je obaviještena policija. Počinitelj nije poznat. Kućica je uklonjena, a nakon popravka će biti vraćena na svoje mjesto.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI