Dani hrvatskog jezika: ¨Kroz igru djeca nauče ljepotu materinjeg jezika¨

2.a razred OŠ Julija Kempfa
(FOTO: Vjeran Blašković)

11.03.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6503

- Uz igru se najbolje uči, volim se igrati s djecom jer kroz igru uče, a da toga nisu niti svjesni. Oni će danas u dva školska sata ponavljajući gradivo iz hrvatskog jezika uz igru naučiti i zapamtiti više nego što bi napravili u tjedan dana. Nismo svi isti, niti učenici, niti nastavnici, a ovo je izvrstan način za učenje - priča nam učiteljica 2.a u OŠ Julija Kempfa Ivana Jukić Matijević.

Ona je danas s djecom kroz projekt "Igrajmo se jezikom" obilježila Dane hrvatskog jezika koji traju do 17. ožujka. Igrajmo se jezikom projekt je Udruge Zvono i eTwinninga, a provodi se u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske.







- Cilj je kroz različite jezične igre ovladati i ponoviti sadržaje hrvatskog jezika te približiti djeci ljepotu materinjeg jezika. Sadržaji gramatike i pravopisa su osnovnoškolcima često nerazumljivi, nezanimljivi i teški, a jezična igra im omogućava usvajati ili ponavljati znanja na zanimljiv, možemo reći prirodan način jer je igra djetetu prirodan način učenja i njegova razvoja - rekla nam je učiteljica Jukić Matijević.

Tako su drugašići danas ponovili naučene jezične sadržaje kartajući se.
- Dobre su igre, zanimljive i vesele. Često se igramo i najbolje mi je kartanje. Pravila su takva da svaki igrač uzima karticu i onda mora riješiti zadatak, a svaki točan odgovor nosi bodove - ispričala nam je učenica Marta Dorontić.







Pored kartanja, djeca su igrala igre "Na slovo, na slovo", "Slovkaj mi slovkaj", "Luda pitanja, ludi odgovori" i "Gospodar pokreta". U ovaj projekt uključila se i učiteljica Sanja Lovrić s učenicima 1.a razreda.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI