Učenici s posebnim potrebama dobili dječje igralište: ¨Nastojimo pružiti jednake uvjete svima¨

Igralište je otvorio Luka, najmlađi učenik odjeljenja s posebnim potrebama
(FOTO: Lidija Galić)

10.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4178

Učenici s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa od danas imaju svoj prostor za igru. Naime, svečano je otvoreno dječje igralište za djecu s posebnim potrebama vrijedno 191 tisuću kuna. 153 tisuće kuna osigurala je Nova TV, a 38 tisuća kuna Grad Požega.



- Ovo je veliki dan za nas. U školi nastojimo pružiti jednake uvjete svim učenicima bez obzira na njihove sposobnosti i poteškoće, jednake uvjete za odgoj i obrazovanje, razvoj, druženje i provođenje slobodnih aktivnosti. Stoga nam ovo igralište puno znači jer će pridonijeti druženju djece, razvoju samopouzdanja, motoričkih sposobnosti i ovaj će mali kutak biti oaza za naše učenike - rekla je Kornelija Sabljak, ravnateljica OŠ Julija Kempfa.
- Svi smo bili djeca i danas pamtim vrtić i sprave na kojima sam se kao mali igrao. Sretan sam što smo našom malom pažnjom uspjeli razveseliti djecu s posebnim potrebama i drugu djecu koja će se ovdje igrati. Osjećamo odgovornost da dio onoga čime se mi bavimo i onoga što zaradimo, vratimo u zajednicu. Danas je to vaš grad. Želim djeci puno veselja na ovom igralištu - rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.





- Požega je grad djece. Topla ljudska i prijateljska povezanost je ponekad važnija od svih zakona, pravila i natječaja jer nakon jednog ljudskog razgovora i jedne kave dođe do ovakvih projekata. Hvala svima od srca - dodao je na kraju gradonačelnik Vedran Neferović.
Učenici posebnih odjeljenja Kempfove škole zahvalili su im pjesmom, a rezanjem vrpce igralište je otvorio Luka, najmlađi učenik odjeljenja djece s posebnim potrebama.







Pogledajte fotogaleriju s otvorenja dječjeg igrališta u Kempfovoj školi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI