Međunarodni dan planinara: ¨U planinama nam se najviše sviđa svježi zrak i cvijeće¨

Karla Kujundžija i Ana šain
(FOTO: Tomislav Milanović)

07.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6589

"U planinarskoj školi učili smo kako se pripremati za planinarenje,  što ne smijemo dirati u parku prirode i da ne smijemo paliti vatru. Najviše od svega svidio nam se čist zrak i cvijeće. Nismo ga smjele brati, ali to je jako lijepo za vidjeti i najvjerojatnije ćemo ići i na Papučke jaglace", rekle su nam učenice petog razreda katoličke osnovne škole, Karla Kujundžija i Ana Šain koje su bile prošlogodišnje polaznice Male planinarske škole u organizaciji HPD Sokolovac.



Članovi HPD-a Sokolovac i učenici Katoličke osnovne škole koji su sudjelovali u Maloj planinarskoj školi  okupili su se danas u pješačkoj zoni u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana planinara.


- Iz godine u godinu ljudi se sve više upisuju u naše društvo. Ove godine imamo čak 45 polaznika planinarske škole. Da bi privukli dječju pozornost organizirat ćemo planinarsku priču koja nosi naziv "Nije duh nego puh". To je prva slikovnica o planinarstvu u Hrvatskoj. U našem klubu bit će pričaonice za učenike od 1. do 4. razreda. Osnovali smo i sekciju "Sokolice" koja izrađuje suvenire. Prvi suvenir bit će papučki jaglac, cvjetić koji je jako zanimljiv i uveseljava ljude – rekla je kroničarka HPD-a Sokolovac, Snježana Poljak.




- U prošlogodišnjoj Maloj planinarskoj školi bila su obuhvaćena dva odjela četvrtog razreda i sudjelovalo je 20-tak polaznika. Djeci je to bilo nešto novo i to im je bila prilika da nauče kako se pripremiti i što je to planina. Oni to mogu vidjeti u svom svakodnevnom životu i to je jako zanimljivo. Imali su predavanja kako se orijentirati u prirodi. Ta znanja mogu primijeniti u svakodnevnom životu – rekla je Sanja Kerner, profesorica biologije na Katoličkoj osnovnoj školi.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI