¨Obnavljamo osam zgrada preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost¨

Antonija Jozić
(FOTO: Mladen Mirković)

07.03.2016. | T.Milanović/M. Mirković
Pregleda: 6441

"Kroz sve ove godine, uspjeli smo obnoviti deset područnih škola, ako uključimo područne škole u Sesvetama i Kuzmici. Želimo da sve naše centralne i područne škole imaju uvjete školovanja za svu djecu, bez obzira je li to dijete u najmanjem selu ili u Pleternici", rekla je gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić najavljujući ujedno obnavljanje osam zgrada za koje je Grad osigurao sredstva preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Počeli su radovi na uređenju i postavljanju grijanja na objektu bivšeg dječjeg vrtića koji će postati Centar za udruge, uređivat će se dom u Gradcu, Bzenici, Bresnici, Resniku, prostor  u Pleternici koju koristi Matica umirovljenika i Udruga slijepih i već spomenute područne škole u Kuzmici i Sesvetama.
- Radovi na uređenju škole u Kuzmici počet će početkom svibnja. Čekamo ljepše vrijeme jer moramo nastavu premjestiti negdje drugdje. Radovi bi trebali biti okončani do kraja ljetnih praznika da bi djeca od 1. rujna, kad krene škola, bila u uređenim školama i u Požeškim Sesvetama i Kuzmici. U međuvremenu smo od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobili sufinanciranje grijanja na pelete u područnim školama u Zagrađu i Sesvetama – dodaje.
Od područnih škola koje zahtijevaju uređenje ostale su im škole u Požeškoj Koprivnici i Zarilcu za koje vjeruje da će ove godine naći sredstva i zaokružiti priču s uređenjem područnih škola kako bi se fokusirali na obnovu centralne škole u Pleternici.
Gradonačelnica Jozić sa suradnicima je ovih dana posjetila Tomislavgrad i Općinu Kotor u Crnoj Gori gdje su pričali o mogućnostima prijave zajedničkih projekata na natječaje za Fondove EU prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora.








- Radi se o natječaju o mogućnosti da se tri države zajedničkim projektom jave na natječaj u četiri područja. Ono što je nama zanimljivo su turizam i kulturna baština. Kostur projekta je već postavljen. Dalje komuniciramo s kolegama u Tomislavgradu i Općini Kotor i vidjet ćemo što će iz toga izići. To je bio prvi korak međusobne suradnje u prijavi projekata iz Fondova EU – rekla je Antonija Jozić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI