Kup ugostitelja Sv. Grgur: ¨Naši učenici otići će na Jadran s dobrim znanjem o domaćim proizvodima¨

11. Kup ugostitelja sv. Grgur
(FOTO: Tomislav Milanović)

04.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6232

"Pripremala sam se dosta dugo za ovaj kup i nadam se dobrom rezultatu. Sommelierstvo je prosuđivanje, otvaranje i poznavanje vina. Uz to moramo opisati zašto smo odabrali baš tu sortu vina. Moj otac voli vina i od toga se rodila moja ljubav prema vinu. Očekujem da ću biti barem među prvih pet mjesta u kategoriji sommelieri", rekla nam je učenica Obrtničke škole Požega Marina Svetec na 11. Kupu ugostitelja Sv. Grgur koji se danas održava u Domu obrtnika u Požegi.



Učenici Obrtničke škole Požega i škole iz četiri županije Hrvatske natjecali su se u šest kategorija. To su pripremanje kratkih i dugih alkoholnih barskih mješavina, bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču, barskih mješavina slobodnim stilom, sljubljivanje vina uz izrađeni flambirani uradak – sommelier junior, te flambiranje slanog i slatkog jela.







- Učenici su morali zadovoljiti tehniku i savladati dobro prepoznavanje okusa, mirisa, začina i boje  i mirise vina. Cilj nam je da naši budući ugostitelji odu raditi na more sa znanjem o našim proizvodima i da naša vina znaju predstavljati u Dalmatinskim krajevima. Interes učenika za Kup ugostitelja je bio jako velik, ali ograničeni smo prostorom. Nekad smo kup održavali u Grabriku kad smo punili dvoranu i imali natjecatelje iz cijele Hrvatske. Sad imamo sredstava koliko imamo - rekao je Zvonimir Škopec, mentor stručni učitelj obrtničke škole.



- Natječem se u flambiranju slanih jela i to zna biti jako uzbudljivo. Učimo nešto novo i prije nisam znala ništa o tome. Tek kada sam krenula u hotelijerski smjer sam naučila nešto o tome i shvatila što je to flambiranje. Potrebno je dosta vježbe, za ovaj kup sam se pripremala mjesec dana, ali očekujem dobre rezultate - rekla je Ivana Abramović iz Obrtničke škole Požega.



Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI