¨Moguća je i susnježica, temperature odlaze u minus, promjenjivo vrijeme do daljnjega¨

Meteoalarm
(FOTO: Meteoalarm/SS)

03.03.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8989

- Slijede nam oborine koje će početi jače kroz koji sat, negdje prije, negdje kasnije, već ste primijetili da temperatura pada, a sutra ujutro bi temperatura mogla biti i u minusu, ne prevelikom oko -2 Celzijusova stupnja - komentirao je vrijeme koje nas očekuje motritelj vremena Vlado Baričević iz Kutjeva. Kaže nam da je vrlo vjerojatna i susnježica koja će doći s padom temperature.

- Ovakvo vrijeme u kojemu će se izmjenjivati kiša i susnježica bit će cijeli vikend, a i početak idućega tjedna bit će takav. Temperatura će malo porasti kroz koji dan, ali prevladavat će promjenjivo vrijeme. Moguće je da ćemo vidjeti i malo sunca, ali ako me pitate kada će baš pravo krenuti proljeće, na to ćemo još pričekati - rekao je Baričević.

Dodaje da se zemlja na dubini 1,5 metar već dovoljno zagrijala te da je vegetacija krenula kod ranih sorti marelica i čačanske šljive. Najavljeni mrazovi najviše će oštetiti upravo voćke koje su procvjetale i od njih, nažalost, ako ih "spali mraz" neće biti ništa.


Tako nas sljedećih dana očekuje tmurno nebo iz kojega će malo padati, malo neće, malo će se pojaviti Sunce, malo će skrivati, između svega moguća je i susnježica. Za razliku od ostatka Hrvatske u kojoj je Meteoalarm izdao upozorenje na jake vjetrove, Slavonija je ostala u "zelenoj" zoni pa većih problema ne bi trebalo biti.


 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI