Predrag Livak o Jaglacima:¨Ove godine smo se oglasili i na tržištu Slovenije¨

Predrag Livak
(FOTO: Facebook)

03.03.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 5921

34. Papučki jaglaci održat će se u nedjelju, 13. ožujka 2016. godine u Velikoj. Planinarsko društvo Sokolovac, u suradnji s Parkom prirode Papuk, ove se godine ozbiljno pripremaju za ovu tradicionalnu manifestaciju.

- Ove godine smo se uz pomoć Turističke zajednice Požeško-slavonske županije oglasili i na tržištu Slovenije u članku koji je objavljen u prilogu Oddih koji je izašao uz slovenske dnevne novine Dnevnik. Prilog Oddih je bio dostupan za posjetitelje na sajmu turizma Alpe Adria Tourism and Leisure Show koji je održan od 27. do 30. siječnja 2016. u Ljubljani - rekao je za 034portal predsjednik Društva Predrag Livak.




Kaže kako će požeški planinari otvoriti planinarima i ljubiteljima prirode svoj Planinarski dom Lapjak u Velikoj.


- Iako dom nije u cijelosti obnovljen, već samo krovište i veći dio prizemlja, taj događaj plijeni pozornost koliko planinara, toliko i svih građana koji dolaze u Veliku i u Park prirode Papuk zbog prirodnih ljepota i značajnih krajobraza.

Dodaje da Papuk pohodi više od dvije tisuće planinara iz cijele Hrvatske i inozemstva.

- Prema povratnim informacijama koje dobivamo od mnogih ljubitelja prirode oni u svojim sredinama pronose dojmove o Parku prirode Papuk te o Požeško-slavonskoj županiji kao turističkom odredištu. Stoga smatramo da manifestacija 34. Papučki jaglaci doprinosi turističkoj promociji Županije - izjavio je Livak.



Dodajmo kako djelatnici Parka prirode Papuk ovih dana rade na pripremi staza, čuvari prirode obilaze staze.

- Obilježavamo planinarsku markaciju, mičemo srušena stabla, radimo sve kako bi se posjetitelji osjećali ugodnije i kako bi boravak prošao što sigurnije - izjavila je Gordana Kukić, glavna čuvarica prirode u Parku prirode Papuk.

Staze kojima će moći hodati i rekreativci i ozbiljni planinari su Staza jaglaca - Tauberove stijene, Planinarska kuća Trišnjica, Češljakovački Vis, Mališćak i Jankovac, a vodiči će biti iz Planinarskih društava Sokolovac i Mališćak te Parka prirode Papuk.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI