Klub vijećnica SDP-a: Neferović je izgubio ¨kompas¨ i manire kućnog odgoja

Marica Zovko i Tamara Puač
(FOTO: Tomislav Milanović)

02.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 11730

Članice kluba vijećnica SDP-a, Tamara Puač i Marica Zovko na današnjoj konferenciji za novinare osvrnule su se na ponašanje gradonačelnika Vedrana Neferovića na posljednjoj i prethodnim sjednicama Gradskog vijeća. Ponašanje nazivaju bahatim i neprimjerenim, a za mnoge od tvrdnji koje iznosi kažu da nisu istinite.

- Naš vrli gradonačelnik u zadnje vrijeme nadmašuje samog sebe. Objede koje je iznosio na zadnjoj sjednici o podnošenju prijava od strane SDP-a zbog gradnje i građevina u gradu Požegi nisu ništa drugo nego obmane javnosti. Nikakve kaznene prijave nisu bile podizane, a on je već toliko puta ponovio to da je "jadnik" počeo i vjerovati u tu laž – rekla je gradska vijećnica SDP-a Tamara Puač.




Kaže kako klub vijećnika SDP-a nije povlačio nikakav stranački mehanizam kako bi došli do rješenja, a niti jedan upit za mišljenje nadležnom tijelu nije bio "pucanj u prazno".


- Gospodin Neferović je svjestan da su neka zatražena mišljenja od nadležnih ministarstava naslovljena na mene osobno, držana u Gradskoj kući danima. Pitat ćemo sve ono što nas zanima, tražit ćemo mišljenja od nadležnih institucija i tu nas nitko neće spriječiti jer to je pravo, a i dužnost nas vijećnika. Za razliku od njega nismo "izgubili kompas" i manire dobrog kućnog odgoja – dodaje Tamara Puač.  

Na ponašanje gradonačelnika Neferovića osvrnula se i SDP-ova vijećnica Marica Zovko koja tvrdi da gradonačelnik na sva pitanja oporbenih vijećnika pokazuje bahatost, nekulturu i često nevezano s ičim diskutira zločestim primjedbama kao da je u nekoj lošoj birtiji, a ne da je gradonačelnik.

- Jednom prilikom je na moje pitanje o školskim udžbenicima drsko odgovorio da bi mu bilo draže da imam drugu boju majice. Njegov komentar prilikom mog napuštanja sjednice vijeća da ostavljam svoje partijske drugarice je jako bezobrazan. Vijećnik Rašić je dao konstruktivan prijedlog da bi prilikom imenovanja osoba, članova u nadzorne odbore mogli imati njihove biografije. Na to su uslijedile salve ljutnje bijesa i cinizma od strane gradonačelnika – rekla je Marica Zovko.



Kaže kako se tom prilikom obratila  predsjedniku Gradskog vijeća Nini Smolčiću da prekine takvu diskusiju i komentare što je on prema poslovniku trebao učiniti, ali nije to učinio.

- Smolčić je dozvolio Neferoviću komentare poput onog što je uputio jednoj kolegici da "lupeta kao otvoren prozor". Predsjednik Gradskog vijeća bi trebao biti prvi među jednakima, a dozvoljava stranom tijelu da vrijeđa, komentira, upada u riječ oporbenim vijećnicima i krši poslovnik. Nekad se pitam tko vodi Gradsko vijeće, predsjednik vijeća ili gradonačelnik – pita se Marica Zovko.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI