Koordinacija župana s gradonačelnicima i načelnicima: Zajedničkim snagama za razvitak gospodarstva

Alojz Tomašević
(FOTO: Tomislav Milanović)

02.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3245

Župan Alojz Tomašević danas je održao Koordinaciju s gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije. Osnovna tema razgovora bili su projekti i programi koje Požeško-slavonska županija planira aplicirati prema  Ministarstvu regionalnog razvoja, ali i sredstvima iz EU fondova.

- Održali smo Gospodarski forum u Zagrebu s mladim Požežanima koji su etablirani poslovni ljudi u glavnom gradu Hrvatske. Oni nam mogu biti poveznica u dovođenju investitora u županiju. Želimo zajedničkom suradnjom otvoriti vrata za razvitak Požeško-slavonske županije. Pokrenut ćemo i županijsku marketinšku strategiju, jer cilj nam je da se pripremimo za Hrvatsku i Europsku uniju i prezentiramo ono što mi u Zlatnoj dolini imamo. U tijeku je izrada županijske razvojne strategije kao temeljnog dokumenta ovo je izvrsna poveznica – rekao je župan Tomašević.




Tema razgovora bila je i odlazak predstavnika Županije i šest proizvođača kobasica, vina i rakije na sajam u Svetom Petru u Šumi "S klobasicom u EU" koji će se održati ovaj vikend.


- Županija je partner Istarskoj županiji i vjerujem da na temelju sajma i razgovora koji smo imali prije tri tjedna u Županiji možemo dići svinjogojstvo u Slavoniji na razinu koja je bila prije. Predstavnici sajma i Istarske županije zainteresirani za otkup svinjskog mesa s naših prostora – dodao je Alojz Tomašević. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI