Dvadesetak povijesnih postrojbi za Dan grada, a poslije Uskrsa koncert Thompsona

Silvija Podoljak
(FOTO: Tomislav Milanović)

01.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4758

Bogat program za sve uzraste povodom Dana grada Požege najavili su danas u Gradskoj vijećnici direktorica Ureda turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak i gradonačelnik Vedran Neferović. Od 5. do 18. ožujka organiziran je niz događaja u kojima će se naći za svakog po nešto.

Program počinje 5. ožujka u subotu s besplatnom turističkom šetnjom gradom. Okupljanje će biti ispred Gradskog muzeja Požega u 10 sati. U nedjelju u Gradskom kazalištu Požega, KUD Požega organizira koncert sa svojim tamburaškim, pjevačkim i dječjim skupinama te gostima KUD-a iz Podvinja. Od 7. do 11. ožujka počinju 46. Dani Glazbene škole Požega. 10. ožujka u večernjim satima u 18.30 je otvorenje izložbe "Požeški sandžak-Osijek i šira okolica u osmanlijskom periodu" u Gradskom muzeju Požega.




-Radi se o prikazu kavane iz vremena Osmanlija u Požegi s trbušnim plesačicama, nargilama, turskom kavom i sevdalinkama. Izložba će trajati do 21. travnja. 11. ožujka bit će Sveta misa i godišnjica smrti Kardinala Franje Kuharića u 18.30 u katedrali sv. Terezije Avilske. Za Dan grada u šetališnoj zoni imat ćemo Sajam starih zanata i rukotvorina i Sajam antikviteta u organizaciji Požeške Kronike gdje će bit 60-tak izlagača – rekla je direktorica Ureda TZ grada Požege Silvija Podoljak.


Najavila je i koncert domaćih rock glazbenika "Požeški rifovi" koji će se održati 12. ožujka u Tom klubu,  koncert HKUD-a Vijenac u Gradskom kazalištu Požega 13. ožujka s početkom u 19.30 sati, a 18. ožujka je i završetak službenog programa s predstavom "Sladoled" teatra "Gavran" u Gradskom kazalištu Požega.

Gradonačelnik Vedran Neferović najavio je program za sam Dan grada 12. ožujka.

- U 9 sati je polaganje vijenca na Groblju Svetog Ilije kod Spomen križa Hrvatskim braniteljima, nakon toga i na Trgu 123. brigade. Svečana sjednica je u 11 sati, a potom slijedi  tradicionalni dio proslave na trgu svetog Trojstva s 20-tak povijesnih postrojbi iz Hrvatske i BIH. Pozivaju ih povijesne postrojbe Trenkovi panduri i Grguri. Povijesna postrojba Grguri kasni s nekim stvarima i ovim putem ih pozivam da odrade tu svoju obavezu koju su preuzeli – rekao je gradonačelnik Neferović.

Osim programa za sam Dan grada najavio je tribinu za mlade "Požega iz moje perspektive" u organizaciji Savjeta mladih grada Požege koja će biti održana 8. ožujka, Dane otvorenih vrata Gradske kuće u srijedu 9. ožujka i otvorenje igrališta za djecu s posebnim potrebama u OŠ Julija Kempfa 10. ožujka u 13 sati.

Kao posebnu poslasticu najavio je koncert Marka Perkovića Thompsona čiji je pokrovitelj Grad Požega, a održat će se 15. travnja u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI