Tijekom nadzora vozača pozitivan na ¨speed¨ i ¨travu¨

policija
(FOTO: Anđelko Banović)

01.03.2016. | B.M.
Pregleda: 6665

Proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju 26./27. veljače 2016. godine, policijski službenici na području PU požeško-slavonske provodili su preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga u prometu.

- Kod jednog 26-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Policijske postaje Pakrac tijekom preliminarnog testiranja na droge dobivena je pozitivna reakcija na dvije vrste droge, amfetamine i THC - javljaju iz policije.

Tijekom provedbe akcije kontrolirana su ukupno 92 vozača osobnih automobila i pri tome je utvrđeno 15 kršenja prometnih propisa, od kojih se devet prekršaja odnosilo na utvrđene nedozvoljene koncentraciju alkohola u krvi.


- Od svih utvrđenih koncentracija alkohola u krvi najviše vozača, njih pet, imalo je koncentracije između 1,01 i 1,50 promila, a najveća zabilježena koncentracija od 1,50 promila utvrđena je 24-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je pored vožnje u alkoholiziranom stanju vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom - rekli su u policiji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI