Pavelić: ¨Zašto miješaš politiku i branitelje?, Neferović: ¨Tražiš političku pozadinu i prostor za sebe¨

Krešimir Pavelić s potpisima predsjednika braniteljskih udruga
(FOTO: Tomislav Milanović)

29.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 14062

Neugodno iznenađen, kako kaže, objedama i neistinama koje su iznesene na sjednici Gradskog vijeća od strane Ante Šolića (HDZ),  konferenciju za novinare organizirao je Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Požege.

- Gospodine Šoliću, udruge branitelja proistekle iz Domovinskog rata ne bave se politikom nego poštuju svaku demokratski izabranu vlast i pokušavaju s njom surađivati. Ova vlast očekuje da će branitelji slijepo slušati i ne razmišljati svojom glavom ili će biti ucijenjeni oduzimanjem financijske potpore – rekao je Pavelić.

Kaže kako je žalosno da pukovnik Hrvatske vojske iznosi insinuacije o velikom trošenju novca braniteljskih udruga i pojedinih branitelja koji "samo sjede po birtijama".


- Pogledajte gdje sjede oni s velikim gradskim plaćama ili mislite da samo oni na to imaju pravo. Zar bi nam i odlazak na kavu zabranili ili je bitno gdje i s kim sjedimo. Koje vi to branitelje kako vi kažete "hranite kruhom", je li to neka prijeteća poruka braniteljima koji su temelj ovog društva – pita se Pavelić.


Još neugodnije ga iznenađuju reakcije i ponašanje gradonačelnika Vedrana Neferovića koji je rekao kako su branitelji falsificirali potpise predsjednika svih braniteljskih udruga za tumačenje Zakona o  pravima hrvatskih branitelja u zapošljavanju u javnim tvrtkama koje su poslali u Ministarstvo.

- Vedrane zašto cijelo vrijeme imaš potrebu miješati politiku i branitelje. Ja nisam član ni jedne političke stranke. Stvarao sam hrvatsku povijest i to ne možeš izbrisati. U pomanjkanju argumenata služiš se podmetanjima i neistinama. Tko je falsificirao potpise.  To je još jedna u nizu neistina. Zar branitelji ne smiju pitati zašto se ne provodi njihov zakon za prijem na rad u gradske tvrtke Tekija i Komunalac. Gdje su ti natječaji bili objavljeni. Koji su kriteriji i po kojem pravilniku je primljeno 40-ak novih djelatnika u gradske tvrtke. Kojih je to 65 posto branitelja? Dajte nam popise, objavite imena, ako ne mislite na uhljebe, koalicijske dogovore, rodbinske i ostale veze – rekao je Pavelić i pokazao listu potpisa predsjednika braniteljskih udruga.

Kaže kako je Neferovićev odnos prema braniteljima nekorektan i žalostan, a jedina šteta učinjena  hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji uzalud kucaju na razna vrata nadajući se pravdi i provedbi zakona.

- Mogu biti dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana na državnoj razini koja je ujedno članica svjetske veteranske federacije. Možda bih trebao čekati poziv gradonačelnika da odstupim s mjesta predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana za grad Požegu kao što je to napravio i s mojim mjestom predsjednika u Požeškom sportskom savezu - rekao je Pavelić.

Dodano u 15:50 sati

Na navode krešimira Pevelića odgovorio je gradonačelnik Vedran Neferović u dopisu kojeg prenosimo u cijelosti.

"Poštivanje Zakona o hrvatskim braniteljima i prava hrvatskih branitelja nisu bila niti će biti upitna kada je u pitanju ova gradska vlast i ja kao gradonačelnik. Gospodin Krešimir Pavelić je u dvostrukoj ulozi - kao koordinator udruga proisteklih iz Domovinskog rata saziva udruge, a nakon sastanka potpise čelnika udruga koristi u druge svrhe, o kojima im uopće ne spominje razloge zbog kojih ih je sazvao. U to smo se već više puta uvjerili, te u tim situacijama politizira, a poznato je da je navedeni gospodin u više navrata politički aktivno sudjelovao u životu grada Požege i tražio svoje skute prvo u HDZ-u, nakon toga u HSP-u pa onda pod pokroviteljstvom lokalnih mecena poput Vlade Zeca, SDP-a i Zdravka Ronka s kojim je na posljednjim izborima išao u kandidaturi za zamjenika gradonačelnika.

Jasno je da on u ovim slučajevima ne može pristupiti objektivno, isključivo kao hrvatski branitelj, već traži političku pozadinu i prostor za sebe. Poručujem mu da je pretjerao s tim svojim igrokazima i da mu, dok god sam gradonačelnik, neću dozvoliti manipulaciju javnosti i branitelja jer imamo itekako puno argumenata da pokažemo što smo sve kao gradska vlast napravili i što ćemo napraviti za hrvatske branitelje u ovom gradu", napisao je gradonačelnik Vedran Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI