46. Dan Glazbene škole Požega: Prezentirat ćemo rad na najbolji mogući način

Veljko Škorvaga
(FOTO: Tomislav Milanović)

29.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 2034

Glazbena škola Požega bogatim programom proslavit će svoj 46. rođendan od 7. do 11. ožujka. U ponedjeljak, 7. ožujka u 19 sati u knjižnici i predvorju škole bit će otvorenje izložbi "Požeški glazbenici" i "Požega u fotografiji", a isti dan u 19.30 sati u koncertnoj dvorani održat će se koncert profesora škole. Dva koncerta učenika solista i komornih sastava na rasporedu su 8. i 9. ožujka u 19.30 sati, a u četvrtak u isto vrijeme bit će održani koncerti predškolskog, malog, srednjeg i velikog zbora, mlađeg tamburaškog orkestra i harmonikaškog orkestra.



U petak je završni koncert gdje će također u 19.30 sati posjetitelje zabaviti mješoviti zbor, tamburaški i puhački orkestar Glazbene škole Požega i gostujući solisti i mješoviti orkestar Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba. Na sve koncerte ulaz je besplatan.


- Svi koncerti su izvrsno uvježbani jer sviraju najbolji učenici koji su prošli audicije za njih. Samo tražimo da ljudi dođu i uživaju s nama i vjerujem da će sa sobom ponijeti dobru volju kako bi svečanost glazbe bila što ljepša i upečatljivija. Najvažnije nam je da Požežani, a i okolica prate naš rad. Vidim da je interes uvijek dosta velik i to nas posebno raduje jer glazbena škola ne postoji samo zbog sebe, nego i zbog naših građana i njihove djece – rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega, Veljko Škorvaga.


Najavio je i dva događaja uoči 46. Dana Glazbene škole Požega. Riječ je o  koncertu čuvenog gitarista Dubrovčana i požeškog zeta Maroja Brčića koji je profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu koj će se održati  3. ožujka u 19.30 sati u koncertnoj dvorani, a 4. ožujka  gostuje simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH gdje će dirigent biti po prvi puta Ivan Kšenek koji je ujedno bio i učenik Glazbene škole Požega.

- Uvijek nastojimo na najbolji mogući način prezentirati ono što radimo. Glazba je naše zanimanje i naš posao, ali to je sigurno najljepša umjetnost na svijetu. Beethoven je znao reći da je glazba veće otkriće nego sve mudrosti i filozofije ovog svijeta. Neka tako bude i na ovim koncertima – rekao je za kraj Škorvaga.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI