Konjogojstvena udruga ¨Valis Aurea¨ ima 79 grla, planiraju radionicu o uzgoju konja

28.02.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 9391

Konjogojstvena udruga "Vallis Aurea" održala je godišnju skupštinu na kojoj je bilo riječi i o planovima rada udruge za 2016. godinu. Udruga postoji od 1995. godine i trenutno broji 29 svojih članova sa 79 grla konja. Od toga je 58 grla hrvatskog hladnokrvnjaka, osam grla hrvatskih posavaca, šest grla hrvatskih lipicanera, 5 grla hrvatskih toplokrvnjaka i 2 grla haflingera.

Udruga već 12 godina sudjeluje na državnim izložbama koje se održavaju u Sunju, Gudovcu i Kloštar Ivaniću što pokazuje kvalitetu konja u udruzi.


Igor Del Vechio


Igor Del Vechio, tajnik udruge, najavio ja plan za 2016. godinu. Rekao je kako će licencirati pastuhe za pripusnu sezonu, napraviti označavanje nove ždrjebadi,a planirani su i posjeti i izlaganje grla na stočarskim sajmovima u Republici Hrvatskoj i drugim manifestacijama na području Požege. Rekao je kako će pokušati organizirati edukativnu radionicu za konjogojstvo i rad s konjima.



Damir Pavković

Svima nazočnima obratio se i predsjednik udruge Damir Pavković koji je rekao kako će se "Zlatne grive Zlatne doline" održati 15.5.2016. godine na stadionu NK Croatije u Mihaljevcima.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI