Nadamo se da su naši učenici budući promotori ¨Zlatne doline¨

Najava 11. kupa Sv. Grgur
(FOTO: Tomislav Milanović)

26.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5179

Najavljen je 11. Kup ugostitelja Sv. Grgur koji će se održati 4. ožujka u Dvorani obrtnika Požega. Riječ je o tradicionalnom natjecanju prigotovljavanja jela, spravljanju barskih mješavina i natjecanju somelijera juniora u kojem uvijek sudjeluje preko 40 škola.



- Lepeza proizvoda naših obrtnika i poduzetnika spada u sam vrh hrvatske i europske kvalitete. Želja nam je da te proizvode učenici koriste u radu kad budu profesionalni kuhari i konobari. Zahvaljujem Obrtničkoj školi Požega na podršci i partnerskim odnosima na ovom projektu. Ovo je jedan od projekata iniciranja razvoja turizma na našem području i prodaju vina u vinogradima. Moramo imati kvalitetan i stručan kadar jer čovjek je jamstvo kvalitete  - rekao je predsjednik  Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Anto Bilobrk.





- Ovo je manifestacija koju smo organizirali s Obrtničkom komorom u cilju promocije ugostiteljstva u našem kraju. Mnogo je generacija prošlo kroz ovu manifestaciju i okušalo se prigotovljavanju jela. Oni su već ugostitelji s iskustvom diljem Hrvatske, a jedan dio je u inozemstvu. Nadam se da će i ova djeca koja će ove godine sudjelovati u kupu ugostitelja, iskušati se kako je to pripremati hranu pred gostom i kao promotori prenijeti dio naše Zlatne doline - rekla je ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder.



Nakon konferencije za novinare održana je i prezentacija vinara, ostalih obrtnika i poduzetnika čiji će se proizvodi koristiti prilikom službenog natjecanja.











Kup je u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požege, Pakraca i Lipika i Obrtničke škole Požega  uz pokroviteljstvo Grada Požege, Požeško-slavonske županije i Hrvatske obrtničke komore. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI