Nadamo se da su naši učenici budući promotori ¨Zlatne doline¨

Najava 11. kupa Sv. Grgur
(FOTO: Tomislav Milanović)

26.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5141

Najavljen je 11. Kup ugostitelja Sv. Grgur koji će se održati 4. ožujka u Dvorani obrtnika Požega. Riječ je o tradicionalnom natjecanju prigotovljavanja jela, spravljanju barskih mješavina i natjecanju somelijera juniora u kojem uvijek sudjeluje preko 40 škola.



- Lepeza proizvoda naših obrtnika i poduzetnika spada u sam vrh hrvatske i europske kvalitete. Želja nam je da te proizvode učenici koriste u radu kad budu profesionalni kuhari i konobari. Zahvaljujem Obrtničkoj školi Požega na podršci i partnerskim odnosima na ovom projektu. Ovo je jedan od projekata iniciranja razvoja turizma na našem području i prodaju vina u vinogradima. Moramo imati kvalitetan i stručan kadar jer čovjek je jamstvo kvalitete  - rekao je predsjednik  Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Anto Bilobrk.





- Ovo je manifestacija koju smo organizirali s Obrtničkom komorom u cilju promocije ugostiteljstva u našem kraju. Mnogo je generacija prošlo kroz ovu manifestaciju i okušalo se prigotovljavanju jela. Oni su već ugostitelji s iskustvom diljem Hrvatske, a jedan dio je u inozemstvu. Nadam se da će i ova djeca koja će ove godine sudjelovati u kupu ugostitelja, iskušati se kako je to pripremati hranu pred gostom i kao promotori prenijeti dio naše Zlatne doline - rekla je ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder.



Nakon konferencije za novinare održana je i prezentacija vinara, ostalih obrtnika i poduzetnika čiji će se proizvodi koristiti prilikom službenog natjecanja.











Kup je u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požege, Pakraca i Lipika i Obrtničke škole Požega  uz pokroviteljstvo Grada Požege, Požeško-slavonske županije i Hrvatske obrtničke komore. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI