U potpunosti završena šetnica uz Orljavu; u dom u Golobrdcima ulaže se 650 000 kn

Obilazak radova u Golobrdcima
(FOTO: Lidija Galić)

22.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 7701

650 tisuća kuna vrijedni su radovi na mjesnom domu u Golobrdcima. Danas su ih obišli gradonačelnik Vedran Neferović i dogradonačelnik Mario Pilon.

- Kao što smo najavili, poboljšanjem vremenskih prilika, počinju radovi u mjesnim odborima na području Požege. Prvi veći radovi su ovdje u Golobrdcima. S 40 posto sufinancira ih Fond za zaštitu okoliša. Bit će promijenjen krov, stolarija i postavljena fasada - rekao je gradonačelnik Neferović.








Dom u Golobrdcima kandidiran je lani, s Cesarićevom školom na kojoj je vrijednost radova bila 630 tisuća kuna. Izvođač radova je Presoflex gradnja, a očekuje se da će biti završeni u roku od 30 dana. Sljedeći je u planu mjesni dom u Mihaljevcima.

Na ovakav način plan je kandidirati i područnu školu u Vidovcima. U proteklom periodu Grad je za infrastrukturne projekte, kroz 40-postotno sufinanciranje, iz Fonda za zaštitu okoliša povukao oko pet milijuna kuna. Prošli je tjedan, kaže gradonačelnik Neferović, napravljen plan ulaganja u mjesnim odborima na području grada Požege.






Dom u Golobrdcima nedavno je legaliziran tako da su ostvareni svi preduvjeti za njegovu energetsku obnovu.

- Dom je izgrađen 80-ih godina. Koriste ga seljani, ali i drugi jer je jedan od ljepših domova u županiji. Planiramo ga malo produžiti. U selu ima još poslova koje treba obaviti. Tu je jedno klizište u blizini kuća, a potrebno je sanirati nekoliko prijelaza na poljoprivredne površine. Želja nam je da se asfaltira kraći put do Požege, dužine oko 1,9 kilometara - kaže Franjo Lalić, predsjednik MO Golobrdci.






Gradonačelnik Neferović obišao je potom i šetnicu uz Orljavu gdje je postavljena javna rasvjeta.
- U potpunosti su završeni radovi na obali Orljave u dužini od oko 300 metara. Vrijednost investicije je 438 tisuća kuna. 33 posto novca osigurao je Grad, a ostatak Hrvatske vode. Postavljena je javna rasvjeta za što je 197 tisuća kuna osigurao Grad Požega - pojasnio je.






Trenutačno je uređeno više od 800 metara šetnice s klupama i rasvjetom. U planu je pošumljavanje parka te uređenje prostora između Orljave i željezničke pruge.
- O građanima će ovisiti kako će taj prostor izgledati. Nadam se da će biti savjesni i neće uništavati klupe i košare za otpad - apelira na svoje sugrađane gradonačelnik Vedran Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI