U potpunosti završena šetnica uz Orljavu; u dom u Golobrdcima ulaže se 650 000 kn

Obilazak radova u Golobrdcima
(FOTO: Lidija Galić)

22.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 7706

650 tisuća kuna vrijedni su radovi na mjesnom domu u Golobrdcima. Danas su ih obišli gradonačelnik Vedran Neferović i dogradonačelnik Mario Pilon.

- Kao što smo najavili, poboljšanjem vremenskih prilika, počinju radovi u mjesnim odborima na području Požege. Prvi veći radovi su ovdje u Golobrdcima. S 40 posto sufinancira ih Fond za zaštitu okoliša. Bit će promijenjen krov, stolarija i postavljena fasada - rekao je gradonačelnik Neferović.








Dom u Golobrdcima kandidiran je lani, s Cesarićevom školom na kojoj je vrijednost radova bila 630 tisuća kuna. Izvođač radova je Presoflex gradnja, a očekuje se da će biti završeni u roku od 30 dana. Sljedeći je u planu mjesni dom u Mihaljevcima.

Na ovakav način plan je kandidirati i područnu školu u Vidovcima. U proteklom periodu Grad je za infrastrukturne projekte, kroz 40-postotno sufinanciranje, iz Fonda za zaštitu okoliša povukao oko pet milijuna kuna. Prošli je tjedan, kaže gradonačelnik Neferović, napravljen plan ulaganja u mjesnim odborima na području grada Požege.






Dom u Golobrdcima nedavno je legaliziran tako da su ostvareni svi preduvjeti za njegovu energetsku obnovu.

- Dom je izgrađen 80-ih godina. Koriste ga seljani, ali i drugi jer je jedan od ljepših domova u županiji. Planiramo ga malo produžiti. U selu ima još poslova koje treba obaviti. Tu je jedno klizište u blizini kuća, a potrebno je sanirati nekoliko prijelaza na poljoprivredne površine. Želja nam je da se asfaltira kraći put do Požege, dužine oko 1,9 kilometara - kaže Franjo Lalić, predsjednik MO Golobrdci.






Gradonačelnik Neferović obišao je potom i šetnicu uz Orljavu gdje je postavljena javna rasvjeta.
- U potpunosti su završeni radovi na obali Orljave u dužini od oko 300 metara. Vrijednost investicije je 438 tisuća kuna. 33 posto novca osigurao je Grad, a ostatak Hrvatske vode. Postavljena je javna rasvjeta za što je 197 tisuća kuna osigurao Grad Požega - pojasnio je.






Trenutačno je uređeno više od 800 metara šetnice s klupama i rasvjetom. U planu je pošumljavanje parka te uređenje prostora između Orljave i željezničke pruge.
- O građanima će ovisiti kako će taj prostor izgledati. Nadam se da će biti savjesni i neće uništavati klupe i košare za otpad - apelira na svoje sugrađane gradonačelnik Vedran Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI