Za smrt 14-godišnjaka 3,6 godina zatvora: ¨Zar jedan nedužni život vrijedi samo tri i pol godine?¨

Jasna Višnjić, sestra teško stradalog 14-godišnjaka
(FOTO: Lidija Galić)

19.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 10310

A. H. koji je 21.6.2015. godine pregazio 14-godišnjeg Gorana Višnjića i njegovog prijatelja Nebojšu Karagaću te ih ostavio na cesti, sud je nepravomoćno osudio na tri i pol godine zatvora.

- 10.2. je bilo čitanje presude. Zar nije sramotno da živimo u takvoj državi i kakav je to primjer drugima? Zar jedan nedužni život vrijedi samo tri i pol godine? Mi smo svjesni da Gorana neće vratiti ni to da dobije sto godina zatvora, ali ovo je sramota. Kako će moji roditelji živjeti ako ubojica njihovog djeteta bude šetao cestom kao da ništa nije napravio? - pita razočarano sestra Jasna.

Kaže da se majka nije, niti će se ikada, oporaviti od tragedije. Otac je prisustvovao suđenju.
- Na sudu je čak rečeno kako ih je krivac pregažene na cesti ostavio jer je bio u stanju šoka. Moj je tata dobio upozorenje suda jer je reagirao kad je vozač rekao da je popio samo pet piva. Tata mu je rekao da se on stalno ponaša zbog čega je upozoren. Zar je pet piva samo? Pa on je imao 1,88 promila alkohola u organizmu, nije imao vozačku i pobjegao je - prisjeća se s ogorčenjem sestra Jasna.


Kaže da je A.H. tri mjeseca nakon nesreće poslao pismo roditeljima koje nisu ni pogledali.


- Na to ga je nagovorio odvjetnik, to nam je jasno. Roditelji su u šoku. Mama nije sposobna ni za što. Živi od dana do dana. Kakva je to država u kojoj djetetov život vrijedi tri i pol godine? Imamo pravo sumnjati da je sve namješteno. Što je najgore, postoji mogućnost da presuda u konačnici bude još i manja - kaže na kraju Jasna.
Zbog svega je i odlučila podijeliti svoje ogorčenje s javnošću jer, kaže, da nije sve tako tragično, bilo bi smiješno.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI