Prezentirane komponente projekta ¨Svijet graševine¨ za Pakrac, Pleternicu i Kutjevo

Ilustracija
(FOTO: Ilustracija)

17.02.2016. | V.B./Pakrački list
Pregleda: 4435

U županijskoj vijećnici održana je prezentacija idejnog muzeološkog rješenja županijskog turističkog projekta "Svijet graševine", odnosno njenih komponenti po gradovima Pakracu, Pleternici i Kutjevu. Prezentaciju je održala predstavnica tvrtke Muze d.o.o. u prisutnosti župana Alojza Tomaševića te partnera na projektu, piše pakrackilist.hr.

Idejno rješenje je došlo u pravi trenutak jer će se u potpunosti moći iskoristiti za izradu projektnog prijedloga "Centar za posjetitelje Spahijski podrum" kojeg ovih dana zajednički pripremaju Grad Pakrac, PCP, Gradska knjižnica, Muzej i TZ Grada Pakraca u suradnji sa županijskom razvojnom agencijom PANORA. Rješenje će se iskoristiti za prijavu na natječaj "Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine". Procijenjena vrijednost projektnog prijedloga je oko 15 milijuna kuna, a planira se poslati u ožujku. Rezultati ocjenjivanja projekta mogu se očekivati do kraja lipnja.

Osiguranim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, objekt Spahijskog podruma bi doživio kompletnu rekonstrukciju i modernizaciju gdje bi se u podrumu objekta interpretirala materijalna i nematerijalna kulturna baština kroz spoj prezentacijskog i ugostiteljskog dijela, a u ostatak objekta preselila gradska knjižnica i dio postave gradskog muzeja, piše pakrackilist.hr.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI