Matej Jaroš: ¨Nemam još motocikl za ovu sezonu, nadam se da to nije kraj moje karijere¨

Matej Jaroš
(FOTO: Tomislav Milanović)

14.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8120

"Nikad se ne bih želio odreći karijere u motocrossu, ali nisam još uspio nabaviti motocikl za ovu sezonu. Moramo što prije reagirati, da znam na čemu sam i je li uistinu nakon 20 godina kraj. Osjećam se sposoban za dobre rezultate i dobru promidžbu ovog grada i nadam se da će ljudi to prepoznati i pomoći", rekao nam je najbolji požeški i jedan od najboljih hrvatskih vozača motocrossa, član MK Požega Promet, Matej Jaroš.

Sezona u najzahtjevnijoj kategoriji u motocrossu "MX open", počinje 28. ožujka što je za mjesec i pol dana. Matej se aktivno priprema u teretani i trči, ali što prije bi trebao sjesti na novi motor, kako bi se što kvalitetnije pripremio za sezonu.

- Nisam se još obratio Požeškom sportskom savezu. Dobio sam informaciju od gradonačelnika da ćemo probati riješiti problem zajedno, pokušati pronaći neka sredstva i nadam se da ćemo to u skorije vrijeme riješiti. Nadam se da neće biti gotovo. Još se osjećam mlado, imam 26 godina, i vjerujem da će sezona krenuti normalno – govori nam Matej.


Novi motor košta oko 60 tisuća kuna. Kaže, ako se ovogodišnja situacija riješi pozitivno, sljedeće godine će biti puno lakše, jer će se taj motor moći prodati. U tom slučaju neće biti potrebno 60 nego otprilike 20 tisuća kuna.


- Kada jednom prestaneš s nečim što si radio 20 godina, zbog financijskih problema, teško da se može nešto popraviti. Ako ne voziš, nitko te ne zamjećuje i dok sam aktualan moram se boriti svim snagama da nabavimo taj motor – priča nam Matej.

Prošlu sezonu bio je viceprvak Hrvatske što je jako dobar uspjeh, ali on nije zadovoljan jer je vodio dvije utrke prije kraja, a naslova su ga koštali razni pehovi.

- Imao sam dva peha na utrkama gdje sam izgubio dragocjene bodove. Na utrci u Zaboku sam pao u nesvijest dva kruga prije kraja i nisam završio utrku. Kao klub možemo bit presretni jer stvarno smo osvojili sve što se moglo i kup i prvenstvo u motocrossu i supercrossu. Dokazujemo da se u Požegi dobro radi, da ima vozača koji dobro rade i treniraju. Nadam se da ću ove godine, ako riješim situaciju, ići na taj željeni naslov – rekao je za kraj Matej. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI