Garavuše dobile muškog člana: ¨David nam je unio svježinu, zanimljivije je s njim, a ima nas tko paziti¨

Garavuše i bubnjar David
(FOTO: Facebook Garavuše)

13.02.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 7629

Tamburaški sastav Garavuše iz Kutjeva prije godinu i pol u svoj bend su uvele bubanj jer sviraju puno zabavnih pjesama tamburaškog pop-rocka što uz bubnjeve bolje zvuči.

Odnedavno je s Garavušama i jedan muški član koji je zamijenio dosadašnju bubnjaricu.

- Kako smo se godinu i pol prilagođavale bubnjevima i uvježbavale pjesme, bilo nam je žao da se to prekine i na svojoj društvenoj mreži smo objavile da tražimo bubnjara ili bubnjaricu. Odaziv je bio velik, a samo za jednoga ima mjesta. Najbolje se pokazao David Štefančić iz Feričanaca koji nas je oduševio svojim sviranjem, karakterom i pozitivnim zračenjem - kaže nam Anamarija Jurić članica Garavuša.


Garavušama je i dalje prioritet tambura, što i ovaj album govori jer će samo dvije pjesme biti s bubnjevima, a ostale njihov standardni stil sviranja.


Jučer su prvi puta javno nastupili kao bend s Davidom u Osjeku, u emisiji "Ošini po tamburi".
- David nam je unio svježinu, zanimljivije je s njim, a ima nas tko paziti. Blaženi je među ženama - dodala je Anamarija.

Garavuše su imale u planu da do kraja godine album bude gotov, ali zbog iznenadne smrti njihovog kolege i jednog od glavnih karika u njihovim pjesmama, Stipe Bogutovca, album planiraju završiti do proljeća 2017. godine. Stipin će rad nastaviti njegov sin Hrvoje.

Ove će godine u ljeto pokušati napraviti i ljetni singl, te nastupiti na Aurea festu u Požegi, Pitomači te mnogim drugim svirkama gdje će izvesti neke svoje nove pjesme.
David svira tamburu, prije je svirao u lokalnim glazbenim sastavima i KUD-ovima i ovo mu je prvi puta da radi nešto ozbiljnije.

- Ovako nešto ozbiljno i profesionalno nisam imao prilike probati ni okušati se. Cure su super, ja se super osjećam kao muško u ženskom bendu i uz smijeh, druženje i slaganje nema nikakvih problema. Drago mi je što sam dio toga - rekao je David.

 









 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI