Gradonačelnik i poduzetnici raspravljali o izmjenama GUP-a i izgradnji poslovnog inkubatora

Radni sastanak na temu izmjene GUP-a
(FOTO: Grad Požega)

12.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3703

Na današnjem radnom sastanku u Gradskoj vijećnici  na temu izmijene Generalnog urbanističkog plana raspravljalo se o mogućnostima korigiranja namjene površina sukladno pojedinačnim zahtjevima te usuglašavanju javnog interesa i različitih interesa i potreba korisnika prostora, odnosno vlasnika građevinskog zemljišta, piše na službenoj stranici Grada Požege.

Predstavnike tvrtki s područja grada Požege primili su gradonačelnik Vedran Neferović, njegov zamjenik Mario Pilon i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Jasminka Vodinelić.




- Nakon što je Odluka o izmjeni donesena, kontaktirali smo sva javno-pravna tijela sukladno Zakonu, proslijedili smo sve zaprimljene odgovore u Urbanistički zavod u Gradu Zagrebu koji je radio dosadašnji plan i sve ostale izmjene pa će tako raditi i ovu izmjenu plana i pred nama je postupak prethodne rasprave, nakon koje slijedi javna rasprava u kojoj će moći sudjelovati svi građani Požege – rekla je pročelnica Jasminka Vodinelić.


Područje Industrijske ulice definirano je kao buduća poduzetnička zona gdje se planira izgradnja poduzetničkog inkubatora.

- Došlo se do jednog područja u gradu koje je poprimilo formu te zone s pristupnim cestama, sa svime onim što je potrebno. Kolika je danas stvarna potreba, to vi bolje znate. Činjenica je da Grad to nije do sada imao sređeno kako treba pa smo nailazili na probleme kada su u pitanju bile želje, mogućnosti i potrebe firmi – rekao je gradonačelnik Neferović. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI