Učenici i roditelji će biti sretni: Završje će nova autobusna stajališta dobiti u lipnju

Sadašnje autobusno stajalište u Završju
(FOTO: Vjeran Blašković)

11.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3504

Nakon što smo u dva navrata pisali o problemu čitatelja u mjestu Završje vezano uz izgradnju autobusnih stajališta s nadstrešnicom, dobili smo odgovor iz Hrvatskih cesta kako je izgradnja stajališta u Završju predviđena za lipanj ove godine. Zadovoljni ovom vješću zasigurno će biti učenici i roditelji koji su nam se požalili na sigurnosni problem ulaska i izlaska školaraca iz autobusa.

Kako smo pisali, načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić odgovorio nam je da su inicirali izgradnju i već razgovarali o mjestima gdje bi stajališta trebala biti izgrađena.

To nam je potvrdila i Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta. Napisala je da će prilikom izrade plana redovitog održavanja državnih cesta na području Požeško-slavonske županije za 2016. godinu, u program radova biti uvrštena izgradnja autobusnih stajališta u naselju Završje.


"S predstavnicima Općine Brestovac određena je lokacija autobusnih stajališta. Ista će biti izgrađena sukladno pravilniku, što uključuje i izradu nadstrešnice za putnike", odgovorila je Tamara Pajić.


Načelnik Mandić zadovoljan odgovorom kojega smo dobili precizira da su lokacije s nadležnima iz nadcestarije obišli u jesen 2015. godine. Kaže nam da će jedno biti, kada se ide iz Brestovca, s desne strane kod Agronoma, a drugo malo pomaknuto od sadašnje lokacije prema Požegi.


Zdravko Mandić (Foto: Lidija Galić)

Cijena same izgradnje bit će poznata po izradi projektne dokumentacije. "Očekujemo kako će radovi biti izvršeni tijekom lipnja 2016. godine", napisala je Tamara Pajić.

Tijekom 2015. godine na području općine Brestovac izgrađena su dva para autobusnih stajališta u naseljima Gučani i Busnovi. Načelnik Mandić objasnio je kako Općina ne može izgrađivati stajališta i ugibališta jer se to mora odraditi po posebnom pravilniku, ali su i tijekom proteklih godina ulagali u izgradnju nadstrešnica i uređenje postojećih stajališta na području općine, a prilikom izgradnje nogostupa u Brestovcu prije dvije godine u projekt su uvrstili i dva autobusna stajališta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI