Udruga Matko Peić: Postali smo važna karika u požeškoj kulturi

Članovi udruge Matko Peić na izložbi
(FOTO: Tomislav Milanović)

11.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5824

Članovi Udruge zavičajnih pisaca i književnika Požeško-slavonske županije Matko Peić jučer su u Glazbenoj školi Požega obilježili godišnjicu rođenja Matka Peića. Zavičajni slikari izložili su svoje slike i ostale radove, a književnici su održali pjesničku večer.



- Imamo 40-tak članova, udruga raste i zadovoljni smo stanjem. Svaka udruga ima svoje ciljeve, a naša je književno i likovno stvaralaštvo i otkrivanje novih talenata. Postali smo važna karika u kulturnom životu Požege. Pratio sam lokalne medije. U Požegi ima puno događanja, a nitko ne spominje Matka Peića osim naše udruge – rekao je Mato Mikić, voditelj književnika u Udruzi Matko Peić.







- Na svakoj slici Matka Peića možete pročitati lirski dio, a od svakog njegovog književnog djela možete pogledati prekrasne krajolike koje je opisivao. Zahvaljujem svima na dolasku, donatorima, Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi i svima koji su nas podržali u ovoj aktivnosti – rekla je potpredsjednica Udruge, Rajka Radoš.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI