Aglomeracija Požege vrijedna 135 milijuna kuna: Požega će postati jedno veliko gradilište

Ante Kolić, Vedran Neferović i Mario Pilon
(FOTO: Tomislav Milanović)

09.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7469

"Što se tiče odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naglasak ćemo staviti na "Aglomeraciju Požege" što je vrlo značajan projekt za grad i okolicu vrijedan 134.8 milijuna kuna. On je pred samim raspisivanjem javnog natječaja za izvođača radova. Plan za aglomeraciju Požege realizirat ćemo 2017. i 2018. godine sukladno direktivama EU", rekao je predsjednik skupštine Tekija d.o.o. Mario Pilon, na današnjoj konferenciji za novinare o planovima Tekije za 2016. godinu.

Navodi kako će nastaviti vodoistražne radove na području Striježevice, Dubočanke i Treštanovaca. Kod izgradnje lokalnih odvodnih mreža naglasak će staviti na izgradnju crpne stanice Glavica, izgradnju odvojka Ulice svetog Josipa, odvojka ulice Jagodnjak, produžetku mreže u Drškovcima te izgradnji vodovoda Ulica Ante Starčevića i Fra Grge Čevapovića.




- Tekija se u suradnji s Hrvatskim vodama uhvatila u koštac rješavanja dugogodišnjeg problema oborinskih odvodnji na području Ulice Borisa Hanžekovića, Eugena Kvaternika i djelu Zagrebačke ulice, te rješavanju problematike vezane uz kanalizacijsku mrežu u Jagodnjaku. Ove godine krećemo s projektnom dokumentacijom, izradom projekata i pripreme dozvola kako bi krenuli u realizaciju tih projekata – dodao je Pilon.


Direktor Tekije, Ante Kolić iznijeo je financijski plan u kojem će prihodi iznosit 27.3 milijuna kuna, a rashodi 27 milijuna kuna. Isto tako rekao je kako ove godine žele  riješiti drugu zonu vodoopskrbe, na područjima Grgin dol, kompletne vodovodne infrastrukture na Trgu svete Terezije, Držislavove ulice, Kozarčeve, Osječke, Zrinske u Mihaljevcima i mnogih drugih. I on se dotakao velikog projekta aglomeracije.

- Građani će biti upoznati o tom povijesnom poslu što se tiče odvodnje. U pitanju je kompletan vodovod Velika-Požega, osiguranje Požege s novim cjevovodom koji daje sigurnost i pouzdanost. U pitanju je izgradnja kanalizacijske mreže u samom gradu Požegi od 11 kilometara. Požega će postati jedno veliko gradilište – rekao je Ante Kolić.



Na upit novinara što se tiče problematike Ulice Hrvatskih branitelja i Mlinske u kojima  je u zadnjih nekoliko godina bilo preko 20 puknuća cijevi Kolić je kratko odgovorio kako je to jedan od prioriteta.

- Našim sugrađanima je potrebna kvalitetna usluga naših gradskih ustanova od kojih je jedna i Tekija. Imali smo puno upita za neke od ulica koje imaju kvarove poput Mlinske i Hrvatskih branitelja. One zahtijevaju kompletnu rekonstrukciju prometnica što su velike investicije. Sama projekcija troškova je nekoliko milijuna kuna. To u ovom trenutku  s proračunom Grada Požege nije izvedivo. Takvim kvarovima morat ćemo pristupiti etapno – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI