Balog nezadovoljan što Neferović nije zainteresiran za rješavanje problema u stambenim zgradama

Nino Smolčić i Kazimir Balog (NL)
(FOTO: Lidija Galić)

08.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 13468

Mjesni odbor Babin vir, sastavljen od po dva predstavnika iz HDZ-a, SDP-a i Nezavisne liste Nine Smolčića te jedan iz HSU-a, nije se sastao od konstituiranja 2012. godine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Kazimir Balog s Nezavisne liste. Kaže, međutim, da je Mjesni odbor redovito slao u Grad plan i program rada, odnosno prijedloge Nezavisne liste za taj mjesni odbor.

- Neki su prijedlozi realizirani poput parkirališta u Ulici Slavka Kolara, nogostupa kod dječjeg igrališta koji su prilagođeni invalidima i majkama s kolicima, bilo je radova kod garaža u Ulici A. G. Matoša i dobra su vijest zeleni otoci s kontejnerima za razdvajanje otpada što sam i sam tražio na jednoj od sjednica Gradskog vijeća - nabrojio je Balog.
Ukazao je još jednom na problem ugradnje razdjelnika za grijanje u stambenim zgradama.

- Zatražio sam od gradonačelnika da kao član Udruge gradova Republike Hrvatske potakne pitanje spornih zakonski i drugih akata koji se odnose na distribuciju toplinske energije koji su podržali zastupnici u prošlom sazivu Sabora i kojima se nalaže da stanovnici u stambenim zgradama moraju u stanove ugraditi razdjelnike. To su obrazložili direktivama EU. Međutim, tumačenjem se došlo do toga da mogu, a ne moraju - kaže Balog.
Igru s razdjelnicima, kaže, smatra nepoštenom jer to u Hrvatskoj rade samo dvije tvrtke i to bi se moglo tumačiti kao pogodovanje u zgrtanju novca.
Nezadovoljan je što je na toj sjednici Gradskog vijeća od gradonačelnika Vedrana Neferovića dobio nejasan odgovor da Udruga gradova nema baš takve ingerencije i da bi to teško prošlo.


- Prošli se četvrtak u Saboru iz redova HDZ-a povela rasprava o tom pitanju - kaže Balog te poziva Neferovića da ipak potakne to pitanje.


- Statut Udruge gradova RH kaže da se Udruga bavi pitanjima važnim za lokalnu samoupravu, izradom prijedloga novih zakona te i lobiranjem za izmjene zakona od važnosti za lokalnu samoupravu. Dakle, nije točno da je Udruga gradova benigna institucija. Na kraju, naš je gradonačelnik jedan od potpredsjednika - dodao je Balog ističući da su kazne za neugrađene razdjelnike preko 20 tisuća kuna.
Nino Smolčić istaknuo je neke od projekata koji će biti realiziran u 2016. i 2017. godini među kojima i rekonstrukcija Krešimirove i Starčevićeve ulice u Požegi te da će se, kako se to redovito ističe, ravnomjerno ulaganje u sve mjesne odbore.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI