Načelnik Mandić o stajalištima u Završju: ¨Sve smo poduzeli, na potezu su Hrvatske ceste¨

Zdravko Mandić
(FOTO: Lidija Galić)

06.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4251

Kako smo nedavno pisali, čitatelj iz Završja se žalio na nevjerojatnu činjenicu da u tom naselju uz Požegu, ali teritorijalno u Općini Brestovac, još uvijek nema autobusnih stajališta s nadstrešnicama. Posebno je opasno za djecu koja su primorana školske autobuse čekati uz sam kolnik državne ceste, a kada pada kiša i snijeg, često su mokri i pošpricani.

Proteklih nekoliko tjedana više nam se čitatelja s toga područja javilo da pišemo o ovoj temi te smo upit poslali načelniku Općine Brestovac Zdravku Mandiću. On kaže kako je Općina Brestovac upoznata s problematikom te da je pokrenula pitanje izgradnje autobusnih stajališta u Završju s odgovornima u Hrvatskim cestama koje održavaju državnu cestu u Završju.


Djeca na cesti čekaju autobus (Foto: Čitatelj)


"Na temelju vašeg upita, odnosno upita čitatelja iz naselja Završje o autobusnom ugibalištu u tom naselju ističemo sljedeće: kroz naselje Završje prolazi državna cesta oznake DC 38, kojom upravlja, gradi ih, rekonstruira i održava trgovačko društvo Hrvatske ceste.


Kako većinu naselja općine povezuju državne ceste Požega - Nova Gradiška (DC 51) i Požega - Pakrac (DC 38), a evidentno je da izgrađenost autobusnih stajališta ne zadovoljava potrebe i sigurnost prometa, poglavito najugroženijih skupina sudionika u prometu, a to su djeca školske dobi, zatražili smo angažman nadležne ispostave Hrvatskih cesta na izgradnji autobusnih ugibališta/stajališta na području Općine Brestovac", napisao nam je u odgovoru načelnik Zdravko Mandić.

Dodao je da je Općina Brestovac vlastitim sredstvima izgradila autobusna stajališta u naselju Brestovac i Nurkovac (u sklopu projekta izgradnje nogostupa) kao i nadstrešnice za putnike u dijelu naselja. Kaže kako je njihov prijedlog za naselje Završje izgradnja dva ugibališta te da su s predstavnicima Hrvatskih cesta već razmatrane najpogodnije lokacije.

Kako bismo saznali do kuda je došao plan izgradnje autobusnih stajališta u Završju upit s konkretnim rokovima i planovima za izgradnju te cijenom radova poslali smo proteklog tjedna voditelju Područne jedinice Osijek Hrvatskih cesta Nenadu Čeru, no on nas je uputio na ured za odnose s javnošću HC-a u Zagrebu. Odgovor ćemo dobiti početkom idućeg tjedna te ćemo ga potom objaviti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI