Požeški kazalištarci učili kretanje scenom: ¨Za predstavu je važan dramski tekst, ali i pokret¨

Glumci vježbaju pokrete na sceni
(FOTO: Anđelko Banović)

06.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2869

Dvadesetak članova kazališnih amaterskih družina SKAD i KAD požeškog Gradskog kazališta ovoga vikenda prolazi kroz tečaj scenskog pokreta koje za njih održava plesna pedagoginja Ilijana Lončar. Kazalištarci spremaju novi predstavu po pričama braće Grimm.



- Radimo na osvještavanju pokreta na sceni, osjećaju za prostor te učimo kako se tijelo kreće u prostoru. Za uspješnost neke predstave nije važan samo dramski tekst već i kretanje glumaca. Uvježbavamo osnove lokomotornog kretanja, kako prijeći put od točke a to točke b, a da pokreti budu različiti i prilagođeni scenskoj temi poput hodanja, trčanja, puzanja, skakanja i sl. Najvažniji za ovu predstavu je upravo pokret i prelazak iz jednog pokreta u drugi - kaže plesna pedagoginja Ilijana Lončar.









Predstava koju priprema požeška Kazališna amaterska družina bit će lišena predmeta na scenografiji. Sve potrebno za scenu i priču glumci će sami napraviti tako što će se obući u razne tkanine te tako "glumiti" predmete potrebne za scenu i pričanje priča.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI