¨Naša događanja mogu biti još posjećenija, a cilj nam je privući mlade¨

dr. Vesna Vlašić i prof. Marijana Matijević
(FOTO: Lidija Galić)

01.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 5307

Redovitom godišnjom skupštinom, 4. veljače, počinju ovogodišnji Dani Matice hrvatske u Požegi. Trajat će mjesec dana. 6. veljače na programu je i prvi događaj za građanstvo, a riječ je o predavanju "Geneza starokatolicizma u Hrvatskoj" fra Danijela Patafte koje će biti održano u Franjevačkom samostanu s početkom u 18,30 sati.

- U suradnji s Glazbenom školom, 9. veljače, organiziramo književno-glazbeni susret s Daliborom Cikojevićem, dekanom Glazbene akademije u Zagrebu. Predstavljamo ga prvenstveno kao književnika, a tek onda kao pijanistu. 12. i 13. veljače ugostit ćemo dr. sci. Sanju Nikčević. 12. veljače u požeškoj Gimnaziji u 18 sati će biti održana kazališna večer posvećena hrvatskoj drami na temu Domovinskog rata. Osim predavanja očekuje nas glumačka interpretacija iz odabranih drama, video inserti i inserti iz radio drama. Ovdje će dramu iz Domovinskog rata građani moći doživjeti na jedan drukčiji način. Bez obzira na tešku tematiku pokazat ćemo da nas drama može i nasmijati te se nakon nje možemo osjećati uzvišeno - istaknula je dr. Vesna Vlašić, predsjednica Matice hrvatske Požega.

13. veljače u Gimnaziji je u 10 sati na programu predavanje Sanje Nikčević na temu "Novi pogled na povijest kazališta ili imamo li pravo na ljubav prema lijepoj književnosti?".





18. veljače, u suradnji s Ličkim zavičajnim društvom Vila Velebita Požega, u velikoj će županijskoj vijećnici, s početkom u 18 sati, biti predstavljena knjiga Tomislava Žigmanova "Bunjevački Put križa".

U koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, 19. veljače je na programu gitaristički koncert Đanija Šehua i Luke Vlašića. Početak je u 19,30 sati.
22. veljače Anica Bilić će za građane i srednjoškolce održati predavanje na temu "Tena i Đuka, od negativaca do simbola Slavonije". S početkom u 12 sati bit će održano u prostorima požeške Gimnazije.

Dani Matice hrvatske završavaju projekcijom filma Nade Prkačin "Magnum crimen 1945.", 26. veljače u Dvorani sv. Terezije Avilske s početkom u 12 sati.
Dani Matice hrvatske u Požegi prvi su puta u Požegi održani prošle godine s ciljem da postanu tradicija.

- Gotovo cijelu 2014. i dio 2015. godine morali smo se jako truditi da privučemo građane. Stvorili smo krug ljudi kojima se sviđaju događaji koje nudimo. Međutim, smatramo da sva ta događanja mogu biti još posjećenija, a cilj nam je privući mlade - rekla je na kraju dr. Vesna Vlašić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI