Učenici i nastavnici u showu ¨Tvoje lice zvuči poznato¨

"Tvoje lice zvuči poznato" u OŠ Lipik
(FOTO: Lipički Compas)

30.01.2016. | L. Galić/Lipički Compas
Pregleda: 5927

U OŠ Lipik održan je glazbeno scenski show u kojem su sudjelovali učenici i nastavnici škole.
- Objedinili smo Dan smijeha, Dan zagrljaja te program prevencije međuvršnjačkog nasilja kroz glazbeno-scenski program "Tvoje lice zvuči poznato" - rekla nam je ravnateljica Klaudija Kovač.

- Ni ovaj show na kojem su nastupali učenici Osnovne škole "Lipik" nastalog po uzoru na dobro poznati televizijski show nije bio bez glazbenog žirija. Glazbeni dio nastupa ocjenjivala je profesorica Jadranka Radonić-Sirovica, koreografiju odnosno plesno-scensku izvedbu učiteljica Lionella Brisinello te kostimografiju učiteljica Sanda Ivanović. Pred njima je stavljen težak zadatak da ocijene svakog kandidata s ocjenama od 1 do 5 kao na nastavi jer su poslije svakog nastupa brojna publika i navijači izvođača pokušavali izražavanjem svoje naklonosti utjecati na članice žirija. Ponekad im je bilo teško odoljeti da ne podlegnu utjecaju navijača i promijene odluku… Među učenicima iz nižih razreda pobijedila je Staša Kukić s izvedbom hita švedske grupe ABBA, Antonija Pleša s izvedbom pjesme iz "Ledenog kraljevstva" osvojila je drugo te mali kauboj Alojzije Majstorović treće mjesto. Prošlogodišnji pobjednik među nižim razredima Teo Duvnjak oduševio je publiku i žiri s imitacijom Brune Marsa i osvojio prvo mjesto ispred drugoplasirane Klare Rajković te trećeplasirane Antonele Šubert. Nagradu publike osvojile su Lucija i Tara s izvedbom hita "Svatovi" - objavio je Lipički Compas.




Navodi se dalje da su se učenicima ove godine pridružili i učitelji pa su tako atmosferu na početku showa podigle Sanda Ivanović kao Čola s Romanom Štimac, Marinom Bistrović i Lionellom Brisinello kao Lokicama. Na završetku, nakon što su malim izvođačima podijeljene nagrade, talijansko-njemačka izvedba Ede Feketea i Blanke Grubić dodatno je nasmijala publiku poslije čega je Martina Pleše odglumila Adele.




- Ideja nam je bila objediniti Dan smijeha i Dan zagrljaja koji su nedavno bili s prevencijom međuvršnjačkog nasilja čije obilježavanje održavamo Danom ružičastih majica. Smijeh izražava mnoge vrline: entuzijazam, optimizam, dobročinstvo, ljubaznost, velikodušnost, darežljivost, nesebičnost, plemenitost, altruizam, suosjećanje, empatiju, pristojnost, ljupkost, radost, zadovoljstvo, sreću i dr. koje ovakvim akcijama i svaki dan tijekom nastave u školi nastojimo poticati kod naših učenika - rekla je za Lipički Compas ravnateljica Klaudija Kovač te pobjednicima podijelila nagrade, a ostalim izvođačima zahvalnice za sudjelovanje u glazbeno-scenskom natjecanju.



- Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece - dodala je ravnateljica Klaudija Kovač.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI