25 donatora primilo zahvalnicu: Nastojat ćemo pomagati koliko god možemo

Noć muzeja u Gradskom muzeju Požega
(FOTO: Tomislav Milanović)

30.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4880

"Muzeju sam darovao prvi rukom rađeni pištolj iz Domovinskog rata i kolekciju predmeta koji su bitni za rađanje Republike Hrvatske. Nastojat ću pomagati koliko je u mojoj moći, a isto tako animirat ću ostale ljude da doniraju predmete Gradskom muzeju Požega", rekao je jedan od donatora Gradskom muzeju Požega Mario Kalan, na Noći muzeja 2016.



Kalan je kao i ostalih 25 donatora primio zahvalnicu i kalendar "Ljubavni jadi starih Požežana". Noć muzeja održana je u cijeloj Hrvatskoj. Gradski muzej Požega priredio je bogat program koji je počeo u 18 sati. Sve je krenulo radionicama za djecu i odrasle "Budite i vi ljupki čuvari vremena, poput muzeja".







Uz radionice umjetnici iz Udruge zavičajnih pisaca i slikara Matko Peić oslikavali su minijaturne portrete zainteresiranih posjetitelja. Centralni događaj bio je dodjela priznanja svim donatorima muzeja za 2015. godinu, od kojih je jedan bio poznati hrvatski povjesničar Tvrtko Jakovina.



- Ovo je dosta dobar, zanimljiv i dinamičan program. Darovao sam nešto materijalnih predmeta, ali i arhivu koju je skupljao moj otac. Imao je sklonost u sabiranju svega i svačega, kao što su rukopisi i stare knjige, zapisi o gradu. Još jedan dio donirat ću muzeju. Otac je 30 godina skupljao požeške listove to je sve imalo nekakvog smisla – rekao je Tvrtko Jakovina.



Nakon dodjela nagrada posjetitelji su s bakljama krenuli u šetnju gradom kako bi shvatili da je cijela Požega muzej. Sve je završilo koncertom Jimmya Gitare "Ljubavni jadi mladih Požežana".






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI