Najkritičnije u Babinom Viru: ¨Postavit ćemo dva zelena otoka¨

Nikola Banožić, Ante Bekić i Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

26.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 3454

Ove godine kreće odvojeno prikupljanje otpada: papira, stakla, plastike, stare odjeće i obuće za građane u stambenim zgradama.

Trenutačno je najkritičnije u naselju Babin Vir gdje su kontejneri postavljeni na neuređenim, makadamskim površinama, nema ih dovoljno za komunalni otpad te ni za odvojeno sakupljanje otpada. Zbog toga će, najavio je Ante Bekić, direktor komunalca,  u Babinom Viru biti postavljena dva nova zelena otoka.

- Ni mi u Komunalcu ni gradska uprava, a ni sami stanari nismo zadovoljni stanjem u tom dijelu grada. Tu su dodatni problemi noćnih dovoza otpada iz privatnih kuća te prekopavanje kontejnera. Zbog toga smo izradili elaborat uređenja lokacija za kontejnere i formiranje novih zelenih otoka u tom naselju. Odredit ćemo još nekoliko lokacija za postojeće kontejnere,a sve u dogovoru sa stanarima - rekao je Ante Bekić, direktor tvrtke Komunalac Požega.


Prema najavama gradonačelnika Vedrana Neferovića suglasnost je Grad za to dao već danas, a izrada betonskih platoa kreće čim dozvole vremenske prilike. Kontejneri su nabavljeni još krajem prošle godine.




Bekić je najavio da će nakon postavljanja zelenih otoka u Babinom Viru na red doći još jedno stambeno naselje, odnosno blok zgrada u Vukovarskoj, Stepinčevoj i Mačekovoj ulici.

Unatoč uputama o odvojenom sakupljanju otpada, plavim kantama i vrećicama za odvojeno prikupljanje otpada koje su podijeljene domaćinstvima, neki građani još uvijek bacaju sav otpad zajedno.

- Imamo ljude koji su u startu protiv svega i odmah to odbijaju. Nisu odbili uzeti vrećice i kantu za odvojeno prikupljanje otpada, međutim jesu li je ili nisu iznijeli, teško je znati. Zbog toga krećemo s educiranje već u školama i tu se povećava svijest o potrebama razdvajanja otpada - kaže Bekić.

Gradonačelnik Vedran Neferović rekao je da je zadovoljan što je Komunalac dosadašnja ulaganja realizirao uz potporu Fonda za zaštitu okoliša jer je riječ o iznosima koje bi teško bilo financirati bez potpora Fonda.

- Pozivam ponovno sve stanare višestambenih zgrada za rješavanje dokumentacije potrebne za energetsku obnovu zgrada. Potrebno je njihovo zalaganje da u svojim stanovima žive racionalnije,a mi im stojimo na raspolaganju - rekao je na kraju Neferović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI