Noć muzeja 2016.: Bogat program za sve uzraste

maja Žebčević Matić
(FOTO: Anđelko Banović)

26.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3612

Gradski muzej Požega i ove godine pripremio je bogat program za Noć muzeja koja će se održati u muzejima diljem Hrvatske u petak 29. siječnja. Program počinje u 18 sati radionicama za djecu i odrasle "Budite i vi ljupki čuvari vremena, poput muzeja".

- Paralelno uz radionice kojima želimo predstaviti način rada s najmlađim posjetiteljima do 20 sati umjetnici iz Udruge zavičajnih pisaca i slikara Matko Peić izrađivat će minijaturne portrete svakog tko želi otići s uspomenom u obliku ručno rađenog mini portreta – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare, ravnateljica muzeja, Maja Žebčević Matić.

Od 20 do 21.30 sati biti će dodjela priznanja donatorima muzeja za 2015. godinu uz iznenađenje Muzeja u loncu u obliku kušanja slastica Dragutina Lermana najvećeg požeškog muzejskog donatora.


- Radi se o kolačima "Muškacone" i "Alva šnite" koje će pripremiti požeška slastičarnica Vanila. Nadamo se da će ti kolači ostati u trajnoj ponudi kao turistička atrakcija. U 21.30 sati svi ćemo uzeti baklje i krenuti u šetnju gradom kako bi osvijestili posjetitelje da je cijela Požega muzej. Tragom našeg ovogodišnjeg kalendara Ljubavni jadi starih Požežana zahvaljujući prijateljima iz kazališta imat ćemo priliku vidjeti ljubavne jade kroz žive slike Miroslava Kraljevića, Franje Cirakija, Luke Ilijaševića Dragutina Lermana – dodaje Maja Žebčević Matić.


U 23 sata počet će koncert "Ljubavni jadi mladih Požežana", Jimmyja Gitare, čovjeka koji je obradio mnoge rock klasike. Druženje u ugodnoj prijateljskoj atmosferi trajat će do 1 sat ujutro.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI