Englman pomirio igračice Kvarnera i upravu: Ostvario sam cilj, mene nitko nije bojkotirao

Vladimir Englman
(FOTO: Lidija Galić)

24.01.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 6970

Predsjednik i trener Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega Vlado Englman nedavno je trebao preuzeti klupu prvoligaša ŽKK Kvarner iz Rijeke. Tada se dogodio presedan u hrvatskoj košarci, naime, igračice su odbile trenirati i igrati prvenstvenu utakmicu. To je bio povod novog sukoba između igračica i uprave, a Englman tvrdi da one nisu bojkotirale njega, već su razlozi njihovih odluka daleko dublji, ponajviše neisplaćeni ugovori. Englman je i pomoćni trener seniorske košarkaške reprezentacije, a o čemu se točno radi i koga trenutno trenira, pitali smo ga, nakon utakmice košarkašica Plamen Požege, koju je vodio s klupe.

- Došao sam u Rijeku na preporuku Hrvatskog košarkaškog saveza. Mislim da sam ostvario cilj onih koji su me tamo poslali, a to je mirenje uprave i kluba. Ovog trenutka je dogovoreno da igračice i trener završe prvenstvo, regionalnu ligu i kup, a ja ću preuzeti klupu od sljedeće godine. Bit će novi roster, malo drugačijom politikom ću pristupiti cjelokupnoj situaciji - izjavio je za 034portal Englman te dodao:
"Veliki su tamo problemi, problem je i mlađih uzrasta, sve to treba od početka i kvalitetno posložiti. Uprava je ostala ista, sredstva od grada i županije će doći, ugovori će biti isplaćeni. Ja neću utjecati na odluke igračica i uprave, tko bude htio ostati, sigurno i hoće"

Englman smatra da je imperativ da se u Kvarneru stvari poslože i odigra sve do kraja jer su tri reprezentativke u klubu kojima treba minutaža.


- Dolazi utakmica s Francuskom, mislim da će zbog odluke neigranja utakmice i netreniranja ispaštati najviše one jer nije lako usred sezone ispasti iz ritma.


Što se tiče Požege, Englman je vrlo jasan.

- Još uvijek sam trener Plamenih, Požegu neću nikada napustiti. To je klub u kojemu sam  25 godina i gdje god da odem, ostajem predsjednik i ostajem uz svoje cure. Angažman u Kvarneru je dogovoren od sljedeće sezone, do tada ima dosta vremena, svašta se može dogoditi. Najsretniji bi bio kada bi još netko htio biti sponzor Plamen Požege pa da se igra prva liga jer kapaciteta za to imamo. Prva liga se igrala 14 godina, ne vidim zašto bi se ne bi i sada igrala - zaključio je Englman.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI