Kućna dostava knjiga: Prijaviti se mogu osobe s invaliditetom te stariji i nemoćni

Predstavljanje projekta "Kućna dostava knjiga"
(FOTO: Tomislav Milanović)

19.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4476

Predstavljen je projekt "Kućna dostava knjiga" putem kojeg će osobe s invaliditetom ili starije i nemoćne osobe s područja Požege i prigradskih naselja imati mogućnost dobiti željene knjige na kućnu adresu. Realizator projekta je Udruga za razvoj i unaprjeđenje pomagala i kvalitetu življenja osoba s invaliditetom RH u Požegi u partnerstvu s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Požega.

- Ovo su počeci projekta i vjerujemo da će zaživjeti još jačim intenzitetom. Nadamo se da će i Ministarstvo kulture prepoznati nastojanje da osobama s invaliditetom i starijim i nemoćnim osobama približimo knjižni fond koji ova knjižnica posjeduje. Knjiga mora biti dostupna svakome – rekao je Marinko Zeljko, predsjednik Udruge za razvoj i unaprjeđenje pomagala i kvalitetu življenja osoba s invaliditetom RH.

- Osoba koja želi biti korisnik ovog programa mora ispunjavati dva uvjeta. To je da zbog dugotrajnih fizičkih ograničenja invaliditeta ili starosti i nemoći ne može posjećivati knjižnicu i da stanuje na području grada Požege ili prigradskih naselja. Osobe se mogu prijaviti u našoj udruzi i knjižnici osobno ili putem nekog drugog, pisanim putem na adresu Vladka Mačeka 4 u Požegi, e-mailom [email protected], ili na telefonski broj 034/271-478 – rekla je koordinatorica projekta Štefanija Madaj.







- Cilj projekta je povećanje kvalitete života osobama smanjene pokretljivosti i sličnih tegoba, ali na način da im se približi knjiga i čitanje. Osobe koje se jave imaju maksimalno povlaštenu cijenu upisa, a to je 50 posto snižena cijena godišnje članarine u iznosu od 35 kuna. Dostava knjiga vršiti će se svakih 20 dana na kućnu adresu korisnika. Gradska knjižnica i čitaonica izradila je bilten u kojem se nalazi preporuka knjiga – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, Aleksandra Pavlović.



Najavila je kako će Gradska knjižnica i čitaonica Požega u ovoj godini ostvariti niz drugih projekata i aktivnosti čiji je cilj povećanje načitanosti stanovnika naše županije. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI